Google ще строи квартал на бъдещето в Торонто

ОFFNews 19 октомври 2017 в 17:15 3038 0

Google реши да построи цял квартал в Торонто. 

Sidewalk Labs е компания за градски иновации, собственост на дъщерната на Google - Alphabet. Тя ще затегне ръкави, за да създаде модел за подражание за модерен квартал през 21 век. 

Sidewalk Labs ще инвестира 50 милиона долара в началната фаза на планиране и стартиране на проекта, а Alphabet обеща да премести седалището на Google в Канада в квартала Quayside, когато бъде завършен, пише "Си Ен Ен".

На този терен ще бъде построен кварталът на бъдещето Quayside

Quayside ще бъде проектиран по специален начин, който да спомага за намаляване на замърсяването, времето за транспорт и съхранението на отпадъци. Предвижда се архитектурата на сградите да спомага за намаляване на влиянието на вятъра, увеличаването на площите със сянка по време на горещи дни, както и за предпазване от дъжд. 

Проектът е толкова амбициозен, че от Sidewalk Labs обещават, че ще намалят вредите емисии със 73%, потреблението на питейна вода с 65% и генерирането на отпадъци с 90%.

Идеята на компанията е в квартала да се ходи предимно пеша, а транспортът да е велосипеден или да се извършва със споделени електрически превозни средства. 

Ерик Шмит, директор на Alphabet, заяви, че идеята и плановете за града датират от 10 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови