Германски дипломат: България държи като заложници 26 страни в ЕС заради Македония

Юлиуш Висожински 19 май 2021 в 18:21 30473 4

Снимка skopje.diplo.de

Анке Холщайн

26 държави членки са държани като заложници заради някои малки национални интереси на една страна, с което вреди на целия Европейски съюз и унищожава доверието на Западните Балкани в него.

Това заяви германската посланичка в Северна Македония Анке Холщайн на дебат в Скопие за "Бъдещето на ЕС и бъдещето на разширяването".

Тя е на мнение, че Северна Македония няма място за маневриране и че за страната има червени линии, които не трябва да се прекрачват.

Европейският съюз се нуждае от силни и стабилни Западни Балкани и това винаги е била една от ключовите цели на ЕС и на самата политика на разширяване, отбеляза Анке Холщайн.

Посланикът акцентира, че Германия подкрепя разширяването на ЕС и се стреми Северна Македония и Албания да получат заедно дата за начало на преговорите за членство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

3

Nick Ivanov

20.05 2021 в 08:01

Нас ни държаха като заложници 11 години немските фондации, съчинили и финансирали създаването на ОПГ ГЕРП в нарушение на Българската Конституция! А тая смешна немска мижитурка да заминава посланик в Горна Волта, където ще й е трудно да различи местните жители от някои други природни видове. В ЕС няма да позволим да влязат българофоби и крадци на история, все ми е тая какви ги плещят либерасти, прогресисти, зеленикаквици всякакви, гей и джендър активисти!

5054

2

blues

19.05 2021 в 23:41

Ами докато чакат като заложници, дано да си уредят северен поток и да станат една голяма източна германия. И мижитурката от горния коментар - как е времето в титов велес?