Германия се бори с Омикрон, нощни клубове стават ваксинационни центрове

OFFNews 31 декември 2021 в 08:09 2452 2

Снимка БТА/АП

Германският канцлер Олаф Шолц призова сънародниците си да бъдат единни в борбата с COVID-19 в първото си новогодишно обръщение, след като стана приемник на Ангела Меркел на канцлерския пост, предаде ДПА.

Шолц прикани германците да се ваксинират на фона на голямото увеличаване на броя на заразените, дължащо се на разпространението на варианта Омикрон на коронавируса.

"Това, което е от важност сега, е скоростта. Трябва да сме по-бързи от вируса. Нека направим всичко, за да победим най-накрая вируса през следващата година", заяви Шолц.

Шолц помоли германците да проявят разбиране към значителното затягане на мерките, което влезе в сила наскоро в Германия, като аргументира ожесточаването на мерките с необходимостта от борба с варианта Омикрон.

На този фон няколко нощни клуба в Берлин обявиха планове да предлагат поставяне на ваксини и подсилващи дози от понеделник, съобщи Комисията на клубовете - браншова организация на заведенията за нощен живот, цитирана от ДПА.

Надеждата е между 3 и 9 януари в клубовете да бъдат ваксинирани общо около 4500 души. Часове могат да бъдат запазвани онлайн.

В момента в Берлин действа забрана за танцуване в клубовете. При тези обстоятелства почти всички заведения в града са избрали да затворят до второ нареждане.

Германия регистрира 41 240 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на института за заразни болести "Роберт Кох". През последното денонощие бяха регистрирани и 323 починали от инфекцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

yoghurt

31.12 2021 в 09:24

Човек който иска да бъде заблуден само се дразни от мислещи му “доброто”. Така че, оригинален дух, не терзай ся. Вземам под внимание единствено релевантният факт от днес - че ръстът на случаите у нас е само сред ваксинираните. Вчера - 20% положителни ваксинирани, днес - към 25% положителни ваксинирани. Вчера - 6%, днес - 10% общо положителни тестове. Ето и отговорът защо 75% ваксинирана Германия (или беше повече?) затваря и кои са причинителите на тази нова вълна. Които впрочем не ще загинат, според същите данни, затова да се пита човек, щом като повечето новозаразени са ваксинирани, съответно няма да умрат, от ккаъв зор трябва да се затваря каквото и да е било, и с какво по-точно ще помогне ваксинацията на още повече народ, освен със разпространението на заболяването и съответно - с нови кризисни мерки за криза, която става все по-абстрактна.