Фалшива новина "погреба" Бритни Спиърс

offnews Последна промяна на 26 декември 2016 в 23:00 6652 0

Фалшива новина, разпространявана в Туитър в понеделник, "погреба" певицата Бритни Спиърс.

Спиърс е жива и здрава, а съобщенията за смъртта ù се оказаха силно преувеличени. Объркването настанало, когато акаунтът в социалната мрежа на Sony Music е бил хакнат и от компанията са били публикувани две съобщения, според които Спиърс е починала.

Първото било: "RIP @britneyspears #RIPBritney 1981-2016", а второто - "Бритни Спиърс почина при злополука. Скоро ще ви съобщим подробности #RIPBritney."

Съобщенията били изтрити, но хаосът вече бил факт.

Представител на Спиърс побързал да съобщи пред CNN, че поп звездата е жива. "Предполагам, че акаунтът им е бил хакнат", каза мениджърът на певицата Адам Лебър е пред телевизията. "Не съм говорил с никого... все още, но съм сигурен, че акаунтът им е бил хакнат. Бритни се чувства чудесно. През годините имаше няколко интернет клоуна, които твърдяха подобни неща за нейната смърт, но никога подобни съобщения не са идвали от официалния акаунт в Туитър на Sony Music."

От компанията отказаха коментар.

Официалният акаунт в Туитър на Боб Дилън също може би е станал жертва на хакерска атака. Там беше публикувано съобщението "Почивай в мир, @britneyspears" приблизително по същото време, когато излязоха и съобщенията от акаунта на Sony.

Най-малко една медия разпространи "новината", преди да се разбере, че тя е фалшива. Mirror Online, Великобритания, публикува статия, започваща с изречението: "Бритни Спиърс е мъртва, според Sony Music". По-късно статията беше коригирана така, че да стане ясно, че информацията не е вярна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови