Евакуираха северния терминал на летище "Гетуик"

Свидетели съобщават, че един човек е арестуван

ОFFNews 14 ноември 2015 в 13:40 4728 0

Северният терминал на летище "Гетуик" е евакуиран тази сутрин, след като бе намерен подозрителен обект. По-късно за знак на свръхбдителност бе съобщено и от летището в Амстердам.

Стотици хора бяха фотографирани, стоящи извън летище "Гетуик" в дъжда, след като бе им казано да напуснат терминала около 10 ч. местно време, съобщи Independent.

Очевидци разказват, че въоръжени полицаи са арестували един човек по подозрение, че има пистолет в чантата си.

Говорител на полицията в Съсекс заяви за Independent: "Терминалът се евакуира в момента. Това е за защитата на населението".

Той отбеляза, че евакуацията е предпазна мярка, предизвикана от откриването на "подозрителен обект".

Събитието се случва на фона на мерките за повишена сигурност във Великобритания след вълната от терористични нападения в Париж снощи.

Освен това пътниците от един А321 на "Ер Франс" са били евакуирани днес на летище Скипхол в Амстердам, както съобщава електронното издание на в. "Фигаро". Лайнерът е бил цялостно претърсен. Причина според холандската полиция били заплахи в Туитър по адрес точно на този полет.

Френският "Еърбъс" е трябвало да излети днес в 14.45 ч (13.45 българско време) в посока Париж.

"Ние винаги вземаме много насериозно такива заплахи и решихме да евакуираме пътниците и да претърсим машината", е пояснил говорител на холандската полиция. Но той не е изказал предположение, че случаят може да има връзка с атентатите в Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови