Quantcast

ЕС и САЩ обявиха изборите в Донецк и Луганск са незаконни

OFFNews Последна промяна на 03 ноември 2014 в 08:45 2969 6

Европейският съюз и САЩ отхвърлиха като незаконни вчерашните президентски и парламентарни избори в отцепилите се части на Източна Украйна.

Според частичните данни, предоставени от местните власти, лидерите на сепаратистите затвърждават властта си с над 70 % от гласовете за Александър Захарченко в Донецк и над 60% на сто за Игор Плотницки в Луганск.

Украинският президент Петро Порошенко нарече вота фарс, проведен под дулата на танковете и картечниците. Той призова Русия да не признава резултатите.

Представител на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун подкрепи позицията на Порошенко, като заяви, че гласуването е сериозно нарушение на Минските договорености за уреждане на конфликта.

Вотът е незаконен и Европейският съюз няма да го признае, категорична беше и ръководителят на външната политика на Съюза Федерика Могерини.

Смятам президентските и парламентарните избори в Донецката и Луганската "народна република" за нова пречка по пътя към мира в Украйна, коментира тя.

Съединените щати предупредиха Русия да не използва изборите, за да изпраща войски и военна техника в отцепилите се части на Украйна.

В първата си реакция на вота руското външно министерство излезе със следното изявление: "Уважаваме волеизявлението на жителите на Югоизтока. Избраните представители получиха мандат за възстановяване на нормалния живот в Донецк и Луганск".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2014 в 12:52

ЕС и САЩ обявиха изборите в Донецк и Луганск са незаконни.
..................

Вчера пих диуретичен чай та сега да им пикая на позицията на САЩ и ЕС - заяви Плотнницики.

Захарченко нищо не каза , просто си го премести от левия в десния крачол.

03.11 2014 в 12:28

Ха ха ха ,очевидно "честни избори"А олигофрените с автоматите до урните раздават цветя и очите им гледат някак топло,топло.....

03.11 2014 в 11:05

Крайно време е да напуснем тази нацистка организация ЕС, която тероризира цяла Европа само и само германия и сащ да си реализират бизнеса. Англия вече се "УСЕТИ", и скоро и други ще напуснат ЕС, нищо чудно и Австрия да се усети...Крайно време е и да елиминираме техните активисти в България - герб... Мисля, че съвсем скоро самия бизнес и икономиката вътре в германия ще принуди тези неграмотни престтъпни европолитици да си държат езика зад зъбите, когато са некомпетентни - 90% от случаите. А меркел ще я пратят в някой старчески дом да си лекува неграмотността.

03.11 2014 в 10:45

Целият материал е посветен на това какво казали от ЕС, какво казали зад океана, какво мисли Москва. И ни дума, какво мислят самите хора в тези райони. Същите хора, които стояха с часове пред избирателните участъци за да гласуват. Можеха да питат и международите наблюдатели там, имаше и българи. Поредната манипулативна информация, в стил евроатлантизъм.
Но да поставим въпроса така: ако изборите в Донбас са нелегитимни, защо изборите в останалата част на Украйна, проведени преди няколко седмици, да са легитимни ? Или и двата избора са легитимни, или и двата са нелегитимни. И двата случая развръзката е ясна, Русия си взима Крим и част от Източна Украйна, Запада получава останалото (за какво ли му е, ама това друг въпрос), а украинците, западни и източни, пият една студена вода и се спасяват кой където може - един на запад, друг на изток. Историята на държавата Украйна беше кратка и безславна.

03.11 2014 в 09:53

1. Кой е този... "Представител на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун "? Защо е анонимен при една такава "гореща" тема?
2. След като вота е .... "проведен под дулата на танковете и картечниците." - кога и къде ще разстрелват 30-те % НЕ гласували?
3. Федерика Могерини говори в БЪДЕЩЕ време, че ЕС няма да признае вота - тогава кога ЕС са обявили тези избори за незаконни, както пише в заглавието?

03.11 2014 в 09:40

Редакцията, може ли да ни осведомите какъв е броя на гласувалите на тези избори?
10, 20, 30 хиляди... 1, 2милиона?

Стига с това 70% ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ!