Ердоган: Нищо няма да спре Турция в Сирия и Ирак

OFFNews 26 август 2019 в 18:53 3184 0

Реджеп Ердоган

Снимка АА

Ден преди работната си визита в Москва турският президент Реджеп Ердоган заяви, че скоро сухопътните войски на страната му ще навлязат в Сирия.

„Никакви икономически и политически преимущества няма да принудят Турция да се откаже от отстояването на истината. Турция ще продължи да се бори за истината и да подкрепя унижените и оскърбените“, каза държавният глава, цитиран от Анадолската агенция.

Той изрази надежда, че Анкара ще победи в борбата в региона, в това число в Ирак, Сирия и в Източното Средиземноморие. „Нищо няма да принуди Турция да преразгледа замислите си за създаването на зона за сигурност в Сирия. Анкара е готова да реализира собствените си планове в отговор на опитите за блокиране на договореностите по района на изток от Ефрат“, подчерта Ердоган.

Без да посочи точно кога сухопътните войски ще навлязат на изток от Ефрат, той допусна, че няма да има повече опити решителността на Турция за ликвидирането на терористичните заплахи по турско-сирийската граница да бъде подлагана на изпитания.

Утре турският лидер ще посети Русия за еднодневна работна визита, планирана е среща с руския му колега Владимир Путин. Двамата ще разговарят за отношенията между двете държави, както и за определени международни и регионални въпроси, в това число и за Сирия, съобщиха от администрацията му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови