Ердоган: Ако ние се сринем, враговете на исляма ще празнуват

Вилдан Байрямова 27 февруари 2019 в 16:55 1868 0

Ердоган-среща с анадолски лидери

Снимка АА

Свидетели сме на игрите срещу единството на нашата нация, но една слаба Турция за враговете на исляма от Европа до Америка ще бъде празник, заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Той се срещна с влиятелни личности и лидери на мнения от Източен и Югоизточен Анадол в Анкара, разговорите обаче бяха при закрити за журналистите врати. „Ако Турция отслаби своето развитие, онези, които всеки ден разиграват сценарии да противопоставят човек срещу човека по цялата ни територия, ще празнуват. А всички врагове на исляма на Запад – от Европа до САЩ, ще започнат кампания за натиск върху Турция“, каза в словото си Ердоган.

Според него отслабването на Турция ще бъде печалба за онези сили, които се опитват да дестабилизират ситуацията в региона, а кръвопролитията ще продължат. Той отбеляза, че Анкара се придържа към принципната позиция за противодействие на плановете на определени сили в Източното Средиземноморие, в Черноморския регион и на Балканския полуостров.

„Анкара осъди сценариите за смяна на властта в Египет и в цяла Северна Африка. Турция разруши плановете на редица сили в Ирак. Освен това, Анкара се намеси в хода на събитията в Сирия и успя да разруши плановете на определени кръгове за тази страна“, заяви президентът. Той отбеляза, че враждебното отношение към Турция нараства според това как един след друг се провалят плановете на определени сили. Именно заради това се опитват да отмъстят на Турция, подчерта Ердоган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови