Египет търси мъст за мъчениците след зверското убийство на повече от 300 души в джамия

OFFNews 25 ноември 2017 в 12:55 7556 2

Мащабна антитерористична операция наречена „Мъст за мъчениците“ тече в Египет след зверския атентат в джамия, при който терористи убиха повече от 300 души.

Равносметката от операцията дотук е - повече от 30 убити екстремисти.

Продължава издирването на още от главорезите, а в акцията е включена и бойната авиация.

Терористите взривиха бомба в джамията „Ал Рауда” в град Бир ал Абед по време на петъчната молитва. След това започнаха да стрелят по ужасените хора, бягащи да спасят живота си.

След зверството в страната бе обявен тридневен траур.

„Влязоха в джамията. Бяха около 10-20 души с оръжия и унищожиха всичко. Имаше ранени, но убитите бяха повече”, разказва Махди Резк, който е един от оцелелите след атентата.

До момента нито една организация не е поела отговорност за касапницата.

„Когато започнаха да стрелят, хората се разбягаха. Блъскаха се един в друг. Видях маскирани мъже, които носеха военни униформи”, добавя Резк, цитиран от Нова телевизия.

В телевизионно обръщение египетският президент заяви, че военните ще отговорят на нападението с брутална сила.

„Военните и полицията ще наложат сигурност и стабилност с абсолютна сила в кратък период от време. Това е нашето отмъщение”, заяви държавният глава Абдел Фатах Ал-Сиси.

Египетски самолети вече нанесоха удари по няколко планински района, в които се смята, че се укриват терористите. Сред мишените са били и складове с оръжия и амуниции, както и превозни средства на екстремистите.

В знак на съпричастност с жертвите на атентата, светлините на Айфеловата кула в Париж бяха изгасени. Дори и в държавата Израел, която отдавна е в обтегнати отношения с Кайро, сграда бе оцветена в цветовете на египетския флаг в памет на жертвите на варварството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

27.11 2017 в 04:21

Естествената популация на арабския свят, е трийсетина милиона. Парите от нефта, отиват за оръжие, джамии, и забрана на презервативите.
Аз не съм религиозен, и мразя войната. Дайте им Холивуд, и презервативи! Сами ще се свият до естествените си граници.

16193

1

SC

25.11 2017 в 14:03

Ама, моля ви се, как така ще убиват терористите?! Трябва да ги заловят и превозят по възможно най-хуманния начин. После да им осигурят справедлив съдебен процес, с качествени и скъпо платени адвокати. И евентуално, ако се стигне до затвор, всеки от тях трябва да има удобно легло, телевизор, интернет и пееща тоалетна чиния.
И никакви доживотни присъди! Най-много 10 години с възможност за предсрочно освобождаване за добро поведение.
Бъдете мулти-култи, за един по-добър и равноправен свят!
 
X

Да помогнем на украинските деца!