Едни загинал и 8 ранени при срутване на жилищен блок в Истанбул

OFFNews 02 юни 2024 в 14:32 1405 0

Разрушеният блок в Истанбул

Снимка Getty Images

Разрушената жилищна сграда в Истанбул

Един човек е загинал, а осем души са ранени при срутване на триетажен жилищен блок в Истанбул, съобщи валията на турския мегаполис Давут Гюл, цитиран от Си Ен Ен Тюрк. Двама от пострадалите са в тежко състояние.

Инцидентът е станал в 8:40 часа местно време в квартал Кючюкчекмедже на брега на Мраморно море в европейската част на Истанбул. Ранените са настанени в болница, съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа.

Блокът е напълно разрушен. Районът е отцепен за движение. Затворена е и автомагистралата в района на Кючюкчекмедже.

На приземния етаж на сградата са се намирали ресторант и кафене, но те са били затворени, защото е неделя.

По думите на валията на Истанбул Давут Гюл сградата е била построена през 1988 година. Той посочи, че е разпоредено разследване на инцидента, което се води от републиканската прокуратура. Засега не се съобщава причината за срутването на сградата.

Министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мехмет Йозхасеки съобщи, че в сградата е бил построен неправомерно допълнителен етаж, съобщи Си Ен Ен Тюрк.

Екипи на правителствената служба за действия при катастрофи и природни бедствия, линейки, пожарникари са на мястото на инцидента и продължават спасителните действия. Предполага се, че под развалините може да има затрупани още хора, предаде БТА. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх