Джон Кърби: Русия ще тръгне на ново настъпление срещу Украйна, готвим ВСУ да го отблъснат и атакуват

OFFNews 22 март 2023 в 12:35 5037 3

Снимка Генерален щаб на ВСУ

САЩ очакват в близките седмици руската армия да предприеме настъпление едновременно на няколко направления.

Съединените щати очакват следващите седмици от войната да бъдат критични, тъй като Русия ще се опита да предприеме ново настъпление, при това, вероятно, в няколко направления. Това обяви говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби, цитиран от CNN.

Кърби заяви, че идните седмици ще бъдат „критични“ във войната и САЩ очакват руският президент Владимир Путин „да опита друго настъпление, вероятно на различни фронтове. „Трябва да сме сигурни, че правим всичко възможно, за да подготвим Украйна за това“, коментира Кърби.

Представителят на Белия дом добави също, че САЩ искат да са уверени, че Украйна може не само да се защитава, но и

„да провежда свои собствени настъпателни операции по време и на място, в размер и мащаб, които тя избере“.

Ето защо, според Кърби, САЩ обучават украинските сили в момента, ето защо Украйна засилва обучението по предмети като системата за противовъздушна отбрана Patriot.

„Правим всичко възможно, за да сме сигурни, че са възможно най-подготвени за предстоящите критични седмици и месеци“, заключи говорителят на Белия дом. 

На въпрос на CNN дали Киев не хаби твърде много време на борбата за Бахмут, Кърби отговори, че украинците все още „храбро се сражават“ в източния град. „Навън е 21 март, а Бахмут досега не е завладян от руснаците“, каза американският представител.

Още от края на 2022 година представители на украинските власти и военни експерти предупреждаваха за вероятността Русия да тръгне на ново настъпление срещу Украйна и то действително започна, локално, само в Донбас, където руската армия без успех се опитва да завладее Бахмут. Украинското разузнаване е убедено, че Кремъл няма ресурси за разгръщане на ново масирано настъпление. На обратна позиция е бившият командир на полка „Азов“ Максим Жорин, който очаква такава атака от руснаците и дори назовава направленията, на които това е възможно – Харковска област, Киевска област, или западните региони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

5

Име на профила

25.03 2023 в 13:51

Аз имам въпрос към г-н Йончев:

Разбирам, че няма как да предотвратите нови тролове да се регистрират и да пишат, да гласуват. Но не е ли редно рецидивисти от Оффроуд форума ако не друго, то поне да им се намали рейтинга? Виждате какво става под мен, това е всеки Божи път. Има и други.

Това, че караш хубава джипка и то отдавна, не би трябвало да дава карт бланш да изкривяваш истината за територияв-агресор или клеветиш нападнат, невинен братски славянски народ.

Полицията на мислите е сложна тематика от антиутопия, ама ако така или иначе ще им (ни) цензурирате коментарите е редно да се помисли.

Благодаря за вниманието.

-529

3

6екеr4о

22.03 2023 в 15:13

Зимата бе много мека, навярно вече в УкраИна се е разкаляло и не виждам как блядовете ще предприемат мащабна офанзива...
Най-вероято ще има безброй локални пехотни атаки, неподкрепени от танкове и авиация, а само с мижава аналогова артилерия, но може ми трябва да се чува по-сериозно гласа на бившия командир на полка Азов, не съм специалист, не мога да преценя...

345

2

Джендо Джедев

22.03 2023 в 13:32

Бая шубички ще трябва да се произведат за жениците в Рашка... ;)