Двама мъже загинаха в катастрофа с безпилотна Тесла

OFFNews 19 април 2021 в 16:55 5748 0

Двама мъже загинаха в Тексас след катастрофа на автомобил на Тесла (Tesla), който според местните власти се е движел без водач, предаде агенция Ройтерс. 

Предварителните разследвания на полицията сочат, че единият от мъжете е бил на предната седалка, а другият на задната когато колата се блъснала в дърво снощи, съобщава вестник "Уолстрийт джърнъл". Мъжете са били на 59 и 69-годишна възраст.

Колата е Model S и тъй като предната седалка е била празна се предполага, че се е управлявала от автопилотни системи.

Въпреки непрестанните софтуерни разработки, които компанията гигант Тесла пуска, финалният продукт продължават да се сблъсква с два важни проблема - лесно запалими батерии и катастрофи причинени от автопилотните системи за управление.

Заради висока скорост на завой автомобилът излиза извън пътното платно и се блъска в дърво.

Вследствие на силния удар батериите в колата са се запалили и пожарните служби са се борели с пламъците в продължение на четири часа. 

От Тесла още не са дали официално изявление за случилото се, но при предходни подобни инциденти компанията неведнъж е изтъквала, че автопилотът не може напълно да замести човека зад кормилото.

Илон Мъск преди време е коментирал, че шофьорите разчитат твърде много на автоматичното управление и трябва да са готови във всеки един момент да поемат волана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови