Доминик Рааб: Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, дори години

OFFNews 06 март 2022 в 12:50 2305 1

Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, дори години, заяви британският вицепремиер Доминик Рааб и добави, че съюзниците трябва да демонстрират "стратегическа издръжливост", за да е сигурно, че руският президент Владимир Путин ще се провали, предаде Ройтерс.

"Нашата мисия е с нашите съюзници да гарантираме, че Путин ще се провали в Украйна, а това ще отнеме известно време - говорим за месеци, ако не за години", отбеляза вицепремиерът в интервю за телевизия Скай Нюз.

Доминик Рааб определи разговорите за заплахата Русия да използва ядрени оръжия при нахлуването си в Украйна като коварна игра и отхвърли изявлението на президента Путин, който сравни западните санкции с обявяване на война.

"Смятам, че това е риторика и игра на ръба", заяви Рааб.

Според него Путин има опит в дезинформацията и пропагандата, чиято цел е отвличане на вниманието от истинските проблеми - незаконната инвазия в Украйна, и тя "не върви по план".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

1

Неоспорим факт е че Лилипутин се е провалил тотално и търси някакъв вариант да излезе полу-наведен от войната. Делегацията на Украйна казва че Расия омеква.