Документ от времето на Тито: Всички некомунисти в Словения да бъдат избити бързо!

OFFNews 28 август 2017 в 14:15 9171 6

Документ на службите от времето на югославския диктатор Йосип Броз Тито за избиването на всички некомунисти и техните семейства е открит в Словения. 

В заповедта се дават указания как да се извършва ликвидирането, като се уточнява, че всяко колебание ще се счита за предателство.

"Нападенията на жилищата, където се намират лицата за ликвидиране, трябва да бъдат извършени много бързо, решително и мащабно", пише в текста, цитиран от БГНЕС. Начинът на убийство е систематизиран в 7 точки. 

"Трябва да бъде избита на 100% цялата интелигенция, която не е свързана с Югославската комунистическа партия и не членува в нея. Да бъдат избити всички известни антикомунистически активисти и ръководители, лидерите на националните организации...Всички свещеници, членовете на различните католически организации. Да бъдат
избити всички членове на буржоазията, търговците, едрите земевладелци, средните предприемачи. Разбира се, че трябва да бъдат избити и всички наемодатели, богаташи и индустриалци. В крайна сметка трябва да бъдат ликвидирани и всички малки представители на управляващата класа като офицерите, подофицерите, обикновените войници, полицаите, финансовите чиновници. Трябва да бъдат разстреляни и всички кметове на по-големите градове и техните семейства", се казва в текста. 

Словенската комисия, която разследва извършените престъпления от комунистическия режим до момента е открила 581 масови гроба с останките на над 100 000 жертви в тях. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

9

Крушата

28.08 2017 в 22:15

"Трябва да бъдат разстреляни", а защо не са били разстреляни всички "некомунисти"!? Както иска да ни убеди статията и при положение, че Тито е имал пълната власт да го направи!? И как очаквате да излезете с номера, че един геноцид би могъл да се прикрие – реалността си е реалност колкото и могили да напишете, че са изкопани. Та има ли някой, който да се съмнява, че ако се беше състояло нещо подобно западните медии щяха досега да го тръбят пък и десетилетия след настоящата дата. А вместо това имаме само някаква появила се след години мърлява статийка. С най–мърляво сканирания документ, което вероятно трябва да създаде у читателя илюзия за състаряване :)
offnews, кой ви задължава да публикувате толкова кафяви статии!? Е още по срамно е, ако са плод на личния ви гейзер :)

8461

7

Kara Kolio

28.08 2017 в 20:45

Свети Николай Велимирович е казал:
"Враговете си мрази само оня, който не знае, че те са му не врагове, а сурови приятели. Наистина, трудно ми е да кажа кой ми е сторил повече добро и кой повече зло на тоя свят: приятелите или враговете. Затуй благослови, Господи, и приятелите, и враговете ми. Робът кълне враговете, понеже не знае. А синът ги благославя, понеже знае. Знае синът, че враговете не могат се докосна до живота му. Затуй свободно крачи между тях и се моли Богу за тях."
Комунистите с безсилни. Колкото да лъжат, крадат и убиват те правя само добро на християните, като ги карат да се уповават все повече на Бога. Ако ги нямаше комунистите, нямаше да има мъченици и светци в по-ново време. Самият свети Николай Велимирович е бил гонен както от нацисти така и от техните братя - комунистите. Починал е кротко в САЩ, където е намерил подслон в последните си дни. САЩ, да точно САЩ спасяваха православните светци, докато комунистите ги изтезаваха и убиваха.

13507

2

Прав е номер едно... Съпротивата е излишна, води до насилствена Демокрация.

В 4алгария всичко мина съвсем демократично -
- два милиона по-малко българи, без война.
Но, имаме банани, гей парад и инвестиции без да се строи нищо!!!
Но, не забравихме историята и корените си - момента се грижат са грозното комунистическо минало,
санират комунистически панелки на цената на ново, родно, демократично строителство.
Радане??? Къде си, да се бориш?
 
X

Да помогнем на украинските деца!