Докладът за полет MH370 не дава отговори за изчезването на самолета

OFFNews 09 март 2015 в 09:59 4541 3

Докладът, публикуван на първата годишнина от изчезването на полет MH370 на Малайзийските авиолинии, не дава никакви отговори и не разкрива нищо необичайно, освен че батерията на подводния локатор, който излъчва сигнали от черните кутии, е била изчерпана година преди самолетът за изчезне, пише The Guardian.  

Докладът бе порицан от роднините на изчезналите пътници, тъй като по никакъв начин не хвърля светлина върху случилото се.

Докладът, който съдържа 584 страници, влезе в дребни детайли от живота на екипажа, обучението им, график на поддръжката на самолета и т.н., но не открива нищо необичайно освен датата на изтичането на батерията. 

Приятелка на Филип, който е бил един от 239-мата души на борда, критикува факта, че следователите са интервюирали едва 120 души, което всъщност е по-малко, отколкото "частното разследване", пише Би Би Си, позовавайки се на личното разследване, започнато от група от роднините на пътниците.

Друг роднина определя доклада като "безполезен", а пък съпругата на един от стюардите в самолета дори отказва да го прочете. 

В Пекин роднини на пътниците се събраха под засилено полицейско присъствие, за да отбележат годишнината.

Част от лозунгите гласяха: "Ще се борим докрай", "Правителството на Малайзия - извинете ни се".

В столицата на Малайзия Куала Лумпур семейства и приятели на изчезналите призоваха властите да не се отказват от търсенето.

Малайзийският премиер обеща, че ще остане ангажиран с търсенето и изрази надежда, че ще открие MH370. 

MH370 изчезна на 8 март 2014 г. по време на изпълнение на полет от Куала Лумпур до Пекин.

Появиха се множество теории за мистерията около самолета - от терористи до извънземни. Последната появила се конспирация твърдеше, че руският президент Владимир Путин е отвлякъл MH370.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!