Дъжд от руски ракети по украински градове в Луганска, Донецка, Харковска, Херсонска и Запорожка област

OFFNews 26 декември 2022 в 10:30 5869 10

Снимка Getty Images

Войната в Украйна не спря и за Коледа, въпреки че вчера руският президент Владимир Путин заяви, че е готов за преговори. Руските сили извършиха над 40 ракетни атаки на Коледа, съобщиха украинските военни сили днес, предаде Ройтерс.

Трима руски военнослужещи бяха убити по-рано днес от падащи отломки на украински дрон, който беше свален, докато атакуваше база в руската Саратовска област. Вчера Путин отново заяви, че е отворен за преговори, и обвини Украйна и западните ѝ съюзници, че не участват в разговорите - позиция, която САЩ преди това отхвърлиха като позициониране предвид непрестанните руски атаки.

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски отговори, че Путин трябва да се върне към реалността и да признае, че Русия е тази, която не иска преговори. "Русия еднолично нападна Украйна и убива граждани", написа съветникът Михайло Подоляк в Twitter. "Русия не иска преговори, но се опитва да избегне отговорността".

По-рано днес украинските военни съобщиха, че през предходните 24 часа руските сили са обстрелвали десетки градове в Луганска, Донецка, Харковска, Херсонска и Запорожка област.

"В Херсонското направление противникът продължава да обстрелва с артилерия населените места по десния бряг на река Днепър", се казва в съобщението. Украинските сили са предприели атаки срещу почти 20 руски цели, съобщават от ВСУ.

Вчера Министерството на отбраната на Русия заяви в неделя, че предишния ден нейните сили са убили около 60 украински военнослужещи по линията на съприкосновение Купянск-Лиман и са унищожили множество единици украинска военна техника.

Кремъл заявява, че ще се бори, докато не постигне всичките си териториални цели, докато Киев казва, че няма да се успокои, докато всеки руски войник не бъде изхвърлен от страната.

Запитан дали геополитическият конфликт със Запада се приближава до опасно ниво, Путин вчера заяви: "Не мисля, че е толкова опасен."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

10

Valioka

26.12 2022 в 22:29

пешо, чекам да публикуваш некой линк от "западната преса"...

318

9

Valioka

26.12 2022 в 22:27

Троловете отново са точно 10 на брой... Като по конец. Нема ли да ги баннат най-накрая, та да миряса малко форумът... Ама то па нема да е интересно...

-240

8

редовно четящ

26.12 2022 в 19:04

Жужакът бил отворен, ама дали ще му стигне в@зелинът?

22548

7

dolivo

26.12 2022 в 16:25

Пешо коментатор изтрещя хахаха

Именни дни и рождени дни бърка

Нацисти бърка с жертви на агресия и агресора самия

Елементарно селяндурче заработващо на тролската нива

-5840

6

Защо Христо Ботев е кръстен Христо, защото е роден на Коледа през януари. Православните трябва да я празнуват през януари, но тук се гърчеем. А руснаците продължават да освобождават териториите си от нацистките окупатори. Това е нормално и няма да се спрат. Просто сега тактиката е таква, да денацифират възможно най- много. Дори забадната преса признава какви са пораженията за нацистите.

2550

5

alfakentavur

26.12 2022 в 14:46

Така. Грегорианският календар е въвевен от папа Грегорий XIII. А Юлианският е? Ами, от Юлий Цезар 45 години преди Новата ера. Смяната се налага по една много проста причина. Юлианският има грешка, която дава отклонение. А в крайна сметка денонощието и пълната обиколка на Земята около Слънцето са обективни величини. Седмици и месеци можеш да си редиш както искаш, но денонощието и годината трябва да съвпадат.
Та, колко МАЛ*УМЕН трябва да си, за да продължаваш и до ден днешен да се водиш по сбъркан календар? Еми тъпи евразийски орки, сега рашисти.

П.П. Всъщност има и обективна величина за месеците. Т.нар. лунни месеци. Една обиколка на Луната около Земята, която е около 28 дни. Но тогава годината би имала 13 месеца, а нали 13 е "фатално" число - за всяко лошо нещо, случило се през последния месец на годината щеше да бъде обвиняван 13-тият месец.

-1395

4

AlexT

26.12 2022 в 13:09

2 ..Нищо ново..САМО диктаторът / сталин, брежнев, тошо, копейкин, нинова, КГБ и ДС БКП / може да ти разреши ,КОГА и КАК да празнуваш и КОЛЕДА !?? Абсурдния, извратен начин на мислене и действие- ако и когато тази кремълска банда , дойде на власт , пак , в Източна Европа !! ТЕ и КОЛЕДАТА ще ти кажат , дали МОЖЕ и КОГА да празнуваш ..ТЕ, най- правоверните , православните кагебейци – от кремъл !?

-1395

3

AlexT

26.12 2022 в 13:08


И още нещо от днес ! Какво показват ракетите на путин вчера и днес – срещу украйнските градове ? Показват , ясно, че ДОРИ и КОЛЕДАТА не се признава от орките !? Вашата Коледа не е НАШАТА КОЛЕДА – на най- “правоверните” християни – кагебейците в кремъл !?..НИЕ си имаме другата Коледа , след Нова година !
И ЗАТОВА ще ви БОМБАРДИРАМЕ и по КОЛЕДА..Нещо, което е прекъсвано , дори ПРИ ОКОПНАТА няколко годишна ПЪРВА световна война, между армиите !? Тук не става въпрос за Юлианския / стария календар / и Григорианския - на папа Григории- осъвременения / и споровете между тях ....Става дума , че КГБ не признава НЕЩО друго, извън ТЕХНИЯ календар, морал, агресия, операция срещу “фашисти”, границата на суверенна страна – Украйна , ДОРИ и КОЛЕДАТА , РАЗЛИЧНАТА по ДАТА от ТЯХНАТА – те НЕ признават, просто защото ТЕ не са съгласни,и не са РАЗРЕШИЛИ да празнуваш Коледа на друга дата !!??!? ..
Нищо ново..САМО диктаторът / сталин, брежнев, тошо, копейкин, нинова, КГБ и ДС БКП /

2159

2

Kilca

26.12 2022 в 11:41

Проклети шовинистични свине!

2550

1

alfakentavur

26.12 2022 в 11:06

Това не са ли четирите "присъединени" към Путлеристан региона? СССР2 обстрелва собствената си територия. Не пак, а отново.
 
X

Да помогнем на украинските деца!