Държавната дума на Русия осъжда анексията на ГДР от ФРГ

Сергей Антонов Последна промяна на 28 януари 2015 в 13:55 13266 41

Николай Иванов, депутат в Държавната дума на Русия

Председателя на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин е възложил на комисията по междунароoните дела да разгледа и приеме решение, осъждащо анексията на Германската демократична република от Федералната република Германия през 1989 г.

Това е станало по инициатива на депутата и председател на КПРФ (Комунистическа партия на Руската федерация) Николай Иванов.

„Уважаеми Сергей Eвгениевич, ние всички съпреживявахме с вас, когато на 26 януари по време на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Вие трябваше да отбивате нападките на председателя Ан Брасьор, обвиняваща Русия в анексия на Крим. Предлагам като ответна реакция да се даде поръчка на Комисията по международните дела да разгледа и приеме решение, осъждащо анексията на Германската демократична република от Федералната република Германия през 1989 г. Още повече, че в ГДР, за разлика от Крим, не е проведен обществен референдум за самоопределяне”, се изказа Николай Иванов.

По-рано на заседание на ПАСЕ Наришкин се противопостави категорично присъединяването на Крим към Русия да се нарича анексия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2015 в 15:01

Егати тъпотиите! Същото може да бъде твърдението, че ГДР е анексирала ФРГ... Руската пропаганда съвсем зацикли!

28.01 2015 в 20:45

тва ОФФнюз почнахте да изпростявате. материалите със съмнителна стойност от pravoslavie.bg как да е, но днешното представяне на нечии мокри сънища като "новини" взе да идва в повече

28.01 2015 в 20:19

Тоя спор е напълно излишен и не му е мастото тука.

Значи Дядо Иван и без това ще се поразходи пак из ЕвропатА, и ще си прибере вересиите. Това ГДР, ГФР, Прусия, Австрия - сичко ще си отиде на мястото.

Навремето Сталин свърши работата НАПОЛОВИНА, сега обаче Путин ще я довърши ДОКРАЙ. Доволен съм.

28.01 2015 в 20:09

Файтонджията от Ф1 направо ме разсмя ... викаш 25 г. чакаха руснетата за да се "сетят" че ГДР е по скоро тяхна и ГФР трябва да си платят за това ...

Както казва Самолета , странна порода идиоти сте .

28.01 2015 в 19:54

"Виетнам, Гърция, Гренада, Панама, Салвадор, Либия, Ирак, Авганистан, Сирия, Украйна"...?! Твоите хапчета свършиха в аптеката, или здравната каса вече не ги покрива? Коя от тези държави е била член на НАТО, освен Гърция? И кога в Гърция са ходили американски танкове, за да я вразумяват? Кога някой е пожелал да излезе от НАТО/ЕС и е бил задържан насила? Тва кремълските сте някви уникални идиоти, просто няма по-забавно племе :D

28.01 2015 в 19:36

"ако някой от съюзниците се опиташе да си промени волята, съветските танкове веднага пристигаха, за да му покажат услужливо коя е правилната "добра" воля""

Трамвайче, ако замениш думата "съветски" с "американски" ще получиш съдбата на Виетнам, Гърция, Гренада, Панама, Салвадор, Либия, Ирак, Авганистан, Сирия, Украйна и още много други.

Каквито едните, такива и другите братинка. Всеки се крие зад високопарни приказки за свобода, демоктация и суверенитет. Тъпото е, че има много промити мозъци дето кълват пропагандата като патароци топли лайна.

Интереса клати феса.

След ВСВ господства мнението, изобщо да не съществува държава Германия. И ако съюзниците не се бяха скарали, Германия нямаше да я има. Толкова за "окупационните зони".

28.01 2015 в 18:54

И пак не отговаряш, затова ще взема да ти отговоря аз: по силата на международното право ГДР е суверенна държава, също както и останалите в Източния блок. Окупационните зони съществуват само във военно време, няма такова нещо като окупационна зона след подписване на мирен договор. Та, едно време всички бяхме "суверенни" държави, "доброволно" съюзени по силата на "доброволния" Варшавски договор. Друг е въпросът, че ако някой от съюзниците се опиташе да си промени волята, съветските танкове веднага пристигаха, за да му покажат услужливо коя е правилната "добра" воля. :D Та, претенциите на джуджи са смехотворни, ОСОБЕНО от юридическа гледна точка.

28.01 2015 в 18:40

Трамвайче, изчакай малко. Товаришч Путин съвсем аргументирано ще изложи претенциите на Русия. Юридически те ще бъдат абсолютно аргументирани. Макар, че от морална гледна точка ще са нелепи. Нещо като : Вие що си биете негрите?
Но има договори, трябва да се спазват. Източната част от Германия е съветска окупационна зона, чрез която на СССР е трябвало да се компенсират загубите причинени от войната.

Някой чете википедия. Аз също понякога. Но чета и какво пише в някои западни опозиционни медии. Темата е доста добре разнищена. Не съм юрист, не се задълбочих в подробностите, пък не ме и интересуват.

Ако искаш да си добре информиран пропускай покрай ушите си кляфкането на придворните помияри.