CNN спира излъчването си в Русия

Ивайло Анев 11 ноември 2014 в 10:50 6069 12

Телевизионният канал Си Ен Ен е уведомил кабелните оператори в Русия за прекратяване на излъчването в руските кабелни мрежи от 2015 г.

Това се налага от промени в руското законодателство, засягащо чуждестранните медии в страната, гласи съобщение на собственика на канала Turner Broadcasting System (TBS), предаде сайта Bloomberg. От компанията изразиха надежда, че в бъдеще ще се върнат на телевизионните екрани в Русия.

Представител на компанията-собственик споделя пред ТАСС, че TBS в момента проучва какви са вариантите за разпространяване на сигнала в Русия в контекста на промененото законодателство и че приключва съществуващите договори, но не се закрива московският филиал на телевизията.

Не се уточнява какви точно са нанесените промени, за да се стигне до оттеглянето на CNN. В края на септември парламентът прие закон, в последствие подписан на 15 октомври от президента Владимир Путин, с който се забранява чуждестранното участие в руски медии да надхвърля 20%, за сравнение преди лимитът беше 50% и липсваха ограничения в печатните и интернет издания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!