ЧВК Вагнер уби с чук руски затворник, който поиска да се бие за Украйна

Не намери щастието си в Украйна, коментира Готвача на Путин Евгений Пригожин

OFFNews 13 ноември 2022 в 15:27 22655 46

затворник
На 12 ноември вечерта Телеграм каналът "Сива зона", който е свързан с ЧВК "Вагнер", публикува видеоклип, за който се твърди, че показва убийството на бившия затворник Евгений Нужин, който е бил вербуван за войната в Украйна от затворническа колония.

На 12 ноември вечерта Телеграм каналът "Сива зона", който е свързан с ЧВК "Вагнер", публикува видеоклип, за който се твърди, че показва убийството на бившия затворник Евгений Нужин, който е бил вербуван за войната в Украйна от затворническа колония, в която е излежавал присъда за убийство.

По време на плена си в Украйна Нужин даде интервю пред украински журналисти, в които заяви, че ненавижда Путин, че е дошъл в Украйна да се предаде веднага и че е готов да се бие на страната на Киев.

Видеото с убийството на затворника е кошмарно. На кадрите се вижда как главата на Нужин е опряна в тухла и как "вагнеровец" го удря в нея с огромен чук. Самата публикацията "Сива зона" е представена като "наказание за предател".

В секундите преди екзекуцията Нужин разказва, че на 11 ноември се е разхождал по улиците на Киев когато е получил удар по главата и е изпаднал в безсъзнание. След това се оказал в подземието където му било обяснено, че ще го съдят. В този момент човек с военна униформа го убива.

Изпълняването на смъртна присъда за предателство чрез смачкване на главата е практика, която е известна в средите на "вагнеровците" още от периода, в който действаха в Сирия.

Тази сутрин записът бе коментиран и от самия Евгений Пригожин, основателят на ЧВК "Вагнер".

Готвача на Путин нарече видеото "прекрасна режисьорска работа".

"Това шоу показва, че (Нужин) не е намерил щастие в Украйна, а се е срещнал с недобри, но справедливи хора", заяви бизнесменът, прехвърляйки вината за убийството на властите в Киев.

Предполага се, че Нужин е върнат на руските сили в резултат на размяна на пленници на 11 ноември. Тогава Украйна съобщи за връщането на 45 военнослужещи като в обмена са били включени и пленени "вагнеровци".

Смъртта на Евгений Нужин не е официално потвърдена. Правоохранителните и разследващите органи не са коментирали съобщенията за евентуално убийство на руския гражданин, съобщава руският опозиционен сайт Медуза.

Интервюто на Евгений Нужин по времето когато бе в украински плен бе публикувано на 4 септември. След това "Важни истории" потвърди, че мъжът от видеото е бивш затворник от наказателна колония № 3 в Рязанска област.

Нужин разказа, че е осъден на 24 години, след като през 1999 г. е убил човек. После получил още четири години за опит за бягство. Според Нужин бизнесменът Евгений Пригожин е ходил до тяхната колония през лятото, за да набира затворници за войната в Украйна. 

Фактът, че ЧВК "Вагнер" набира излежаващи присъди за войната в Украйна стана известен през лятото. Според многобройни сведения основателят на частната армия Евгений Пригожин лично е вербувал затворници. Това се доказва и от видеа, в които той не само обещава на участниците във войната помилване и възнаграждение, но и предупреждава за разстрел в случай на дезертьорство.

Ето и едно от видео интервютата на Нужин, заради които ЧВК Вагнер го наказа със смърт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

50

Johnny B Goode

16.11 2022 в 02:20

Аха, сенилното старче обърна на пубертетски закачки.

2073

48

Johnny B Goode

15.11 2022 в 22:04

Връзва ти се най-много санитарката дето ти сменя памперса.

2073

46

Johnny B Goode

15.11 2022 в 20:27

Нямам "достатъчни време", но за теб ще намеря още малко.
На гей темата ли се върнахме? Знам че ти е любима. С тази хюмнетка на млади години си бил неотразим сигурно.

2073

44

Johnny B Goode

15.11 2022 в 18:17

Говедата са автоматизирани и интелигентни, сами излизат на паша.
А ти смени ли памперса или все още се опитваш да тичаш с батуна до кенефа на двора?