Четирима руснаци на борда на разбилия се самолет в Непал

OFFNews 15 януари 2023 в 10:56 4889 2

Непал

Снимка Туитър

Самолет са разби в Непал

Четирима руски граждани са се намирали на борда на разбилия се в Непал самолет. Сред пътниците са били и по един гражданин на Австралия, Франция и Аржентина, предаде Ройтерс.

Посолствотото на Русия в Непал изяснява обстоятелствата около произшествието и съдбата на руските граждани, съобщават от дипломатическата мисия, информира БТА. 

Говорител на въздушния превозвач "Йети Ерлайнс", собственик на самолета,  съобщи, че на борда е имало общо десет чужденци. 

Пътнически самолет със 72 души на борда се разби в град Покхара в Непал. От мястото на катастрофата в западната част на малката хималайска страна са извадени неуточнен брой тела, съобщи държавната телевизия по-рано днес. 

По-късно бе съобщено за най-малко 40 установени жертви. 

Според News 18 са загинали всички пътници. Те са били 53 граждани на Непал, петима на Индии, четирима руснаци, един ирландец, двама корейци, по един гражданин на Аржентина и Франция.

Самолетът е изпълнявал полет от Катманду към Покхара - втория по големина град в страната. Катастрофата е станала при кацане на международното летище в Покхара. При достигане на пистата самолетът е избухнал в пламъци. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

15.01 2023 в 15:35

Някоя известна историческа личност беше казала:

Ако да мразя лъжци, крадци, убийци, насилници, изнасилвачи и разбойници, означава да съм русофоб, то да - аз съм русофоб.

Така че - това е похвала за всеки нормален човек.

Жалките рашистки подлоги тук по заповед от раZZийското пасолство реагирали като ужилени от заглавието. Ще ви наградят с по 5 копеек. Общо. Само да не ви кажат, че са за двамата, че тогава единствените ви мозъчни клетки ще изгърмят, за да се опитат да сметнат как да си ги разделите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!