Брюксел защити Грозев: Напомняме на Русия за правото на информация

OFFNews 03 януари 2023 в 16:17 2840 4

Христо Грозев

Снимка Архив

Христо Грозев

Припомняме на Русия, че правото на информация е залегнало в международните документи, по които Москва е страна, посочи днес говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с обявяването на Христо Грозев за издирване от руските власти. 

На 26 декември руското вътрешно министерство обяви за издирване българския разследващ журналист от "Bellingcat" Христо Грозев.

Русия въведе цензура за войната в Украйна, като одобри закон за наказание на т. нар. "фалшива информация", включително за руското нахлуване в Украйна. Това стана причина много независими руски и чуждестранни медии да напуснат Русия, отбеляза говорителят, цитиран от БТА. 

ЕС осъжда действията на Русия срещу независимите руски медии и блокирането на достъпа до чуждестранни сайтове, добави той. Руските власти искат да лишат руските граждани от независими източници на информация за войната, която предприеха срещу Украйна и зверствата, извършвани от руските сили, каза още говорителят на ЕК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

03.01 2023 в 17:56

А така, и си даде самичко плюсче. Не може един помияр да не си оближе сам пишлето! :D

345

2

Джендо Джедев

03.01 2023 в 17:29

Хахахахаха, ордьовърчето включи лайномета и тук. И все копи-пейст опорки... Толкова си може, горкото! Явно Грозев доста дълбоко е бръкнал в трътките на рашетата щом говновозите като ордьовърчето долитат моментално и почват да си разпръскват съдържанието. :D

606

1

order

03.01 2023 в 17:22

От СБЖ никой не го признава за журналист, камо ли пък за разследващ!!!

И четем: ....
„Христо Грозев се бои, че от "Вагнер" ще го убият. Какво коментират известни наши журналисти за него?
........
http://www.sbj-bg.eu/article/details/54111
.............
Мартин Баневски: Грозев не е журналист, а пощенска кутия на английското и може би американското разузнаване, както и "Белингкат" не е "независима медия", точно както и "независимите и свободни медии "спонсорирани от "Ам за Бъ". Затова е и ясна истеричната им реакция, все пак спонсорът е един и същ! Както и реакцията на "евроатлантическите партии", които се надпреварват да докажат верността си на центъра.

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews