Британското разузнаване: Русия планира разполагане на танкове Т-14 Армата на окупираните територии

OFFNews 19 януари 2023 в 12:26 5463 13

Снимка

Танк Т-14 Армата

„По всяка вероятност Русия обмисля разполагане в Украйна на неголямо количество от новите си базови танкове Т-14 Армата. Ако все пак го направи, това ще има най-вече пропагандно значение“, обяви в ежедневния си доклад, основан на разузнавателни данни, Министерството на отбраната ва Великобритания.

В ежедневната актуализация на разузнавателната сводка са представени сателитни снимки, направени в края на декември, които показват танкове Т-14 на полигон в Южна Русия, използва за военна подготовка на частите, свързани с войната в Украйна.

Руските проправителствени медии твърдят, че танковете Т-14 са подготвяни за извеждане на позиции.

„Каквото и да е разполагане на Т-14 ще бъде за Русия решение, обвързано с голям риск. Продължаващата 11 години програма за производството на танковете закъснява, намален е броят на произвежданите машини и се появяват съобщения с проблеми с продукцията. Допълнително предизвикателство за Русия е логистичната верига за превозването на Т-14, тъй като е по-тежък и по-голям от останалите руски танкове. Ако Русия разположи Т-14, то вероятно най-вече с пропагандни цели. Производството представлява вероятно едва няколко десетки екземпляра, а командирите най-вероятно няма да се доверят на тази машина в боя“, оценява военното разузнаване на Обединеното кралство.

Изгаснал на Червения площад на репетиция за парада на 9 май 2015 година танк Т-14 се превърна в основна тема в рускоезичните и чуждестранни военни форуми. Наложи се гордостта на руските танкисти да бъде евакуиран от парадната зона с влекач. Впоследствие руските военни се опитаха да представят сюжета като вписана в сценария евакуация на бойна машина. Танкът Т-14 Армата е най-новата разработка в областта на танковото производство в Русия и се числи към третото следвоенно поколение бойни машини. Руските производители го рекламират като снабден със съвременни технологии за водене на прицелен огън, стелт технологии и мощно танково оръдие. "Армата"-та е проектиран по поръчка на Министерството на отбраната на Русия в Нижний Тагил, където беше произвеждан съветският Т-34. Първите 10 екземпляра бяха демонстрирани през 2015 година и  тогава стана инцидентът с угасналия точно пред мавзолея на Ленин танк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

13

Diogen

08.02 2023 в 21:01

Мастодонтите Армата ще бъдат добри мишени за запаните танкове. Убиецът на танкове, както наричат бронираната колесна машина "Брейди" се движи със скорост до 100 км. Снабден е с мощно оръдие, което ще прати за скрап много Армати. Съмнявам се тази купчина от желязо да може да долази до фронта. Рашистите не са изкарали на фронта този танк, защото се страхуват, че прехваленото оръжие ще се провали.

2550

10

alfakentavur

19.01 2023 в 16:52

Наври си книжката под опашката и виж картинката!

Съвети от плазмодии не приемам. Вече си показа, че си платен рашистки трол, всичката ти фекална маса е от задника на Мутрафонова.

-529

8

6екеr4о

19.01 2023 в 16:14

Уважаеми г-н Антиз,
следва ли да напомняме на форумните дебили, че кървавата агресия в Украйна, освен всички злини, които причини на целия свят е и своеобразна рекламна витрина на съвеЦкото и руЦко оръжие, блядовете такава безумна антиреклама си направиха, че просто няма накъде!
Ще купуват дронове от рязаните, боеприпаси от Северна Корея, ще внасят жива сила от Сирия, само Куба ми се губи по трасето, ма там май по съвета на Бай Тошо се снишават...
ПедеРацията се надява да спечели войната благодарение на продуханите още от съвеЦко време контрабандни канали! Нещастници...

2550

7

alfakentavur

19.01 2023 в 15:58

Малоумна рашистка подлого с фуражка - за дебили като теб съм сложил, както казва един друг кремълски боклул, "линк". ОчевАдно автоматът е изкопиран. Да не говорим, че ватниците отвличат Хюго Шмайзер след края на войната и го принуждават да работи за тях.

"Безаналоговите" руски скапани произведения на индустрията са известни с лошото си качество в цялата Вселена.

-529

6

6екеr4о

19.01 2023 в 15:48

Навремето дори в одиозния за мен в. "24 часа" имаше поредица от статии, пълни с информация и подигравки за това ново руско Чудо, след като то умря на Красная площадь по време на генерална репетиция на прочутите съвеЦки/руЦки паради, та трябваше да си го приберат на буксир.
Същото се случи малко по-късно с прекрасния и единствен самолетоносач на педеРацията Дядя Кузя, когато го бяха пратили в Сирия да плаши гаргите, пардон, да опуши гларусите над Босфора. Медиите тогава писаха, че димът от дизелаците му се виждал и от космоса.
Бил съм в руССия, имат един пропаганден военен ТВ-канал "Звьоздачка", та бях гледал рекламно филмче за нов руски десантен катер за 20-тина човека, като без да съм специалист с очите си се убедих, че това чудо е хипер неефективно, например с големокалибрената му картечница бяха необходими 2-3 продължителни откоса, та да спукат гумена топка с диаметър близо 1 метър на разстояние 200-300 метра... Пълни нещастници!

-240

4

редовно четящ

19.01 2023 в 14:03

Каквото и да разположат, пътници са.