Британски институт за политика: Кабинетът да спре натиска върху имигрантите

Николаос-Теодорос Цитиридис 23 декември 2013 в 09:01 2227 0

Британски институт за политика: Правителството да отпусне каиша на емигрантите
Британски институт за политика: Правителството да отпусне каиша на емигрантите

Министрите трябва да предприемат мерки в това да се подобри обслужването и работата между администрация и имигранти, смята британският Институт за изследвания на публичната политика (ИИПП), цитиран от Би Би Си.

Според ИИПП трябва да има специални фондове, училища и политика за дългоочакваните имигранти, които, според британски политици, ще залеят Острова след 1-ви януари.

Според института, бритнаското правителство трябва да се фокусира върху това да прекъсне психическия натиск и насилие върху имигрантите и свободното предвижване в ЕС.

"Напълно основателно е политиците да се тревожат от темпа и измеренията на европейската миграция, не на последно място защото този проблем предизвиква много тревоги в обществото. Но политическият отговор е повече символичен, отколкото по същество. Последните десет години показаха, че икономиката и обществото във Великобритания са достатъчно гъвкави, за да се приспособят и да извлекат изгода от европейските имиграционни потоци", казва Алекс Глени, експерт от ИИПП.

"Почти нищо обаче не сочи, че тези поуки са направени и че се прилагат преди 1 януари. Но дори сега не е твърде късно да се предприемат конкретни стъпки, за да се ограничат проблемите, които могат да възникнат", посочва изследователката, цитирана от Би Би Си.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!