Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Британска журналистка намерена мъртва на летище в Истанбул

OFFNews 19 октомври 2015 в 15:11 4670 3

Снимка Facebook

Британска журналистка е била намерена мъртва на летище в Истанбул на 17 октомври.

50-годишната Жаклин (Джеки) Сютън, бивш журналист от Би Би Си (1998-2000), е била намерена в тоалетна на летище "Ататюрк".

Обстоятелствата около смъртта й остават неясни, пише Би Би Си.

Тя е пътувала от Лондон за столицата на Иракски Кюрдистан Арбил (Северен Ирак). Пристигнала в Истанбул, където имала 2-часов престой преди следващия си полет.

От края на юни 2015 г. Джеки Сютън е директор на базирания в Лондон Института за военни и мирновременни репортажи (IWPR), който подкрепя местните журналисти в зоните на войни и конфликти. Поема поста, след като предишният директор е убит при атентат с кола-бомба на 2 май.

Местните медии пишат, че тя не е имала достатъчно пари, за да плати билета за следващия си полет. Няколко часа след него е намерена мъртва.

Иракският журналист Мазин Елиас, който е работил със Сютън, заяви пред "MailOnline", че е "невъзможно" тя да се е самоубила.

"Джеки е един от най-добрите професионалисти, работещи за развитието на Ирак. Тя посвети почти 10 години от живота си, за да помогне на страната", заяви изпълнителният директор на Института Антъни Бордън.

"Тя беше изключителен професионалист, много компетентна, умееше да се справя в трудни условия. Всички сме в шок."

Джеки Сютън е работила в тясно сътрудничество с IWPR дълго време, преди да го оглави. В работата си за Би Би Си тя е била кореспондент от Африка и Близкия Изток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews