Бразилците излязоха на национални протести срещу Дилма Русев

OFFNews 13 декември 2015 в 20:23 3456 0

Снимка: Reuters

Хиляди бразилци взеха участие в протести из страната днес. Те излязоха по улиците с искания президентът Дилма Русев да се оттегли от властта, след официалното начало на процедурата по неин импийчмънт*, съобщи бразилският вестник Folha de S.Paulo.

Демонстрации бяха планирани в столиците на всички 26 щата на страната и в още 75 града. Ръководителят на долната камара на бразилския конгрес Едуардо Куня заяви, че опозицията е приела предложението да започне процедура по импийчмънт на 2 декември.

Въпреки това, Върховният съд на Бразилия е спрял процеса на 9 декември до следващото си заседание на 16 декември, което се дължи на факта, че Върховния съд все още проверява доколко процедурата има юридическо основание.

"Уморени сме. Искаме промени. Махнете тези корупционни групи!". Това заяви един от участващите в протестите днес, цитиран от CBCNews, по мегафон в столицата Бразилия, където 6 000 човека участваха в четвъртия по големина протест в града за тази година.

Самият Едуардо Куня е обвиняван за вземане на подкупи в голям корупционен скандал, свързан с държавната петролна компания Petrobras.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews