Боб Дилън е "арогантен". Може ли да не каже и дума за Нобеловата награда?

OFFNews 23 октомври 2016 в 15:22 7446 3

Снимка EPA

Мълчанието на Боб Дилън по повод присъдената му Нобелова награда за литература беше изтълкувано като проява на неучтивост и арогантност от виден член на шведската академия, която присъжда наградите.

75-годишният певец беше обявен за Нобелов лауреат миналата седмица. Всички усилия на шведската академия да се свърже с Дилън обаче се провалиха.

Пер Вастберг заяви пред шведска телевизия, че Дилън е "този, който е", добавяйки, че е имало малка изненада от факта, че Дилън е пренебрегнал новината за награждаването си.

"Бяхме наясно, че ще ни е трудно да се свържем с него, че той не харесва публичните прояви", казва академикът.

В допълнение съобщението за наградата беше свалено от сайта на Дилън миналата седмица. Все още не е ясно дали той ще пътува до Стокхолм, за да получи наградата си на 10 декември.

Вастберг нарече презрителното му отношение "безпрецедентно". И все пак един човек вече е отхвърлял Нобеловата награда за литература - френският писагел и философ Жан-Пол Сартр през 1964 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12450

3

Alicante

24.10 2016 в 00:17

Нарочно мълчи, за да не ги изкушава да му дадат и следващата Нобелова за литература,... както е тръгнало каквото и да каже неговите фенове го възприемат като нещо гениално...