Бившият премиер на Тайланд е приет в болница, след като вчера беше арестуван

OFFNews 23 август 2023 в 09:29 560 0

Таксин Шинаватра, вторият вляво, със сина си Пантонгтае и дъщерите си Пинтонгта и Паетонгтарн на летище Дон Муанг в Банкок, Тайланд, вторник, 22 август 2023 г.

Снимка БТА/АП

Таксин Шинаватра, вторият вляво, със сина си Пантонгтае и дъщерите си Пинтонгта и Паетонгтарн на летище Дон Муанг в Банкок, Тайланд, вторник, 22 август 2023 г.

Бившият премиер на Тайланд Таксин Шинаватра е приет в болница през нощта в сряда, заради притеснения за сърцето му и високо кръвно налягане през първата му нощ в затвора след историческото му завръщане от изгнание, предаде Ройтерс.

Към момента не е ясно какво е състоянието на 74-годишния Таксин - милиардерът, основател на популистката партия "За тайландците" Pheu Thai.

В изявление на министерството на правосъдието се казва, че Таксин е усетил стягане в гърдите и високо кръвно налягане и е бил закаран в полицейската болница в Банкок около 2 часа сутринта в сряда. Той е бил придружен до болницата от осем надзиратели, съобщава Ают Синтопант, генерален директор на Отдела за наказанията.

Полицията съобщи, че Таксин е бил хоспитализиран, тъй като служителите от затвора не са могли да гарантират, че ще получи нужните грижи.

"Затворът е оценил ситуацията и е видял, че не разполага с лекари и медицинско оборудване, които могат да се погрижат за пациента", заявява пред Ройтерс представител на полицията.

Таксин Шинаватра, се завърна в Тайланд след 15 години в изгнание и бе осъден на осем години затвор от Върховния съд заради злоупотреба с власт. Малко след завръщането и ареста му, Срета Тависин, от партията на Шинаватра, беше избран за министър-председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки