Бивш консул предупреди за вълна бягащи от Турция

Последна промяна на 13 март 2017 в 10:50 8752 4

Трябва да се готвим за вълна бягащи от Турция. Това предупреди пред БНР бившият консул на България в Турция Георги Димов.

Пред националното радио той коментира скандала между Турция и Холандия:

Подобно на България, Западна Европа е на мушката на Турция. И да мине референдумът, и да не мине, последствията ще са едни и същи. Основното следствие от тези силно желани промени в конституцията е по-нататъшното и по-дълбоко разделение на турското общество – на тези, които подкрепят Ердоган и на неговите опоненти. Опонентите му са определяни като "терористи и не-турци". Трябва да се готвим за вълна бягащи от южната ни съседка.

Според Георги Димов конфликт между двете държави засяга пряко и България, тъй като старана ти ще бъде въвлечена в турските проблеми:

Жертва сме на изборния туризъм, който е запазена турска марка. Трябва им подкрепа и отвън. Няма спор, че затоплянето на отношенията на Анкара с Москва е контрапункт на нейната западна ориентация. Това се доказа от визитата на Ердоган в Москва миналата седмица. Но това е временно и конюнктурно явление. И двата режима са притиснати в ъгъла.

Дипломатическите отношения между Холандия и Турция се обтегнаха, след като холандските власти забраниха участие на турския външен министър Мевлют Чавушоглу на митинг в Ротердам. Последва гневна реакция от страна на президента Ердоган, който нарече холандското правителство нацистко. В резултат властите в Холандия забраниха на турската министърка на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая да се включи в митинг в подкрепа на референдума за разширяване на правомощията на турския президент. Последва нова реакция на Ердоган, който заплаши холандците да "платят цената" за действията си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7611

4

Ал Кин

13.03 2017 в 12:55

Ех, а има хора, дето и последния си лосион биха дали само и само да имат императорче или сталинче да ги води. Таквиз с изпит от чавка мозък под път и над път. Ама разбираемо е, страхът да се от широкия океан и неизвестността е голям. Друго си е в познатото блатце.

-7146

3

стринка минка

13.03 2017 в 12:34

Точно way off!!!

-7146

2

стринка минка

13.03 2017 в 12:33

Че кой не бяга от диктатори?? Най-мразените товари на земята!!!

-6644

1

wayOff

13.03 2017 в 11:10

Да приветстваме Холандския бизнес и туристи бягащи от Турция, заедно с тях да посрешнем с хляб и сол Датчаните и Германците.

Добре Дошли!

България е отворена за бизнес