Безредици в Хамбург заради срещата на Г-20, над 100 полицаи са ранени (видео)

Антигобалисти са атакували полицейски участък в Хамбург, където днес се срещат световните лидери

ОFFNews 07 юли 2017 в 12:33 3634 2

Снимка CNN

Безредици обхванаха Хамбург през изминалата нощ и продължиха тази сутрин заради срещата на световните лидери от Г-20, предаде БТА, цитирайки световни медии. 

Именно на срещата на Г-20 президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се срещнат на първи разговор очи в очи.

В сблъсъците са пострадали над 110 служители на реда. 

Антигобалисти са атакували полицейски участък в Хамбург, където днес започва срещата на върха на Г-20.

Нападението е било извършено срещу участъка в района Алтон. В тази част на града демонстранти са подпалили и няколко автомобила.

По-рано местните власти съобщиха и за пожар в града, с който се борят над 60 пожарникари със специализирана техника.

Видео: CNN

Пожарът е избухнал в склад на автомобилен салон в града. Не е ясно дали той има нещо общо с протестите през изминалата нощ в Хамбург, прераснали в сблъсъци. Вчера обаче неизвестни лица, за които се предполага, че са от средите на анархистите, подпалиха автосалон на Порше в Хамбург и изгориха десет скъпи автомобила.

Сблъсъкът започна през изминалата вечер в Хамбург между няколко хиляди протестиращи срещу срещата на върха на Г-20 и полицията, която използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне тълпата.

В протестната акция участвали близо 12 хиляди души, сред които антиглобалисти, анархисти, левичари и обикновени жители на града. Те са замеряли полицаите с камъни, бутилки и фойерверки. Най-малко един автомобил е бил подпален.

Сред демонстрантите е имало радикално настроени хора, които са искали да влезнат в конфликт с полицията.

Сблъсъците избухнали, когато полицията се опитала да отстрани от тълпата няколко от радикално настроените, облечени в черно и с маски на главите. 

Според организаторите на протестното шествие, то обединява хора от цяла Европа, които вярват, че лидерите на Г-20 не са подобрили, и дори са влошили, проблеми като климатичните промени, въоръжените конфликти, бедността и бежанската криза.

Очаква се на насрочения за събота протест да се съберат около 100 000 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

07.07 2017 в 13:28

А каква е алтернативата на прогнилия капитализъм?
Коя е тази по справедлива система или строй?