Бен Уолъс: 97% от руската армия е на фронта в Украйна

OFFNews 15 февруари 2023 в 12:07 4182 3

солдати
Солдати.

Почти цялата руска армия участва във войната в Украйна, заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс по BBC Radio 4.

Коментирайки настъпателната стратегия на Москва, той посочи, че Русия не е успяла да събере единни сили, които да "пробият" отбраната на Украйна. Според Уолъс по-скоро "просто видяхме усилие да се придвижат напред".

"Това струваше огромна цена на руската армия. По наши оценки 97% от руската армия, цялата руска армия, се намира в Украйна", каза британският министър.

Уолъс е категоричен, че като помага на Украйна да победи Русия, Западът укрепва собствената си сигурност.

"Ако 97% от руската армия сега се намира в Украйна, с много, много високо ниво на изтощение, потенциално намалена с 40% боеспособност и почти две трети унищожени или повредени танкове, това има пряко въздействие върху сигурността на Европа", каза той.

"Мисля, че това, което Русия прави в опитите си да напредне, е почти на нивото на Първата световна война, с проценти на изтощение и с успеваемост, измервана в метри, а не в километри", каза Уолъс.

Според него най-големият фактор за неизвестността са руските лидери, които или са "откъснати от реалността", или "не броят човешкия живот за ценност".

Западното разузнаване съобщава, че Русия струпва самолети близо до границата си с Украйна, което показва, че Москва се готви да включи свои самолети и хеликоптери във войната, за да подкрепи очакваната се сухопътна офанзива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1002

3

Плевнелиев

15.02 2023 в 14:07

Няма място за различно от политкоректното .

2550

2

alfakentavur

15.02 2023 в 12:28

Сега е моментът Грузия и др. да си върнат своето.

345

1

Джендо Джедев

15.02 2023 в 12:20

Обаче гаврошите на снимката описват ИДЕАЛНО дереджето както на "могучая", така и на кочината, в която "живеят". :D

 
X

Подкастът на OFFNews