Бен Афлек със Златен глобус за режисура (снимки)

Елица Мартинова 14 януари 2013 в 09:11 1460 0

Бен Афлек, Снимка: ЕРА/БГНЕС
Бен Афлек, Снимка: ЕРА/БГНЕС

Известният по-скоро с актьорската си дейност Бен Афлек бе отличен със Златен глобус за режисурата на филма „Арго“. Церемонията по връчването на престижните награди се състоя в неделя вечер в хотел "Бевърли Хилтън".

Филмът „Арго“, разказващ за акция от близкото минало на ЦРУ, получи и приза в категорията за най-добра драма.

Очакваният фаворит за "Оскар"-ите „Линкълн“ на Стивън Спилбърг бе символично подкрепен от експрезидента на САЩ Бил Клинтън.

Като най-добър драматичен актьор на годината бе отличен Дейниъл Дей-Люис, който участва именно в лентата на Спилбърг.

За най-добър мюзикъл очаквано бе награден „Клетниците“. В него участва и носителката на приза за поддържаща женска роля Ан Хатауей.

В „Клетниците“ Хатауей си партнира с австралийския актьор Хю Джакман, който също грабна една от престижните награди за ролята си в същата лента.

Приз за цялостен принос получи Джоди Фостър, а британската музикална икона Адел спечели „Златен глобус“ за най-добра филмова музика за песента „Skyfall” от последната част на Джеймс Бонд.

Наградите „Златен глобус“ се връчват от 1944 г. насам. Те са считани за вторите по престиж след „Оскар“-ите. Присъждат се от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и един от най-восиките критерии за постижения в киното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови