Белгия е предприела мерки срещу нападения над пазарите за Коледа

OFFNews 20 декември 2016 в 10:05 3805 3

Белгия е предприела мерки срещу нападения над пазарите за Коледа

Белгийските власти са предприели снощи проверка на мерките за сигурност около пазарите за Коледа в Брюксел заради нападението в Берлин, съобщава БНТ.

Отбелязва се, че още при обособяването на пазарите са били взети предвид поуките от атентата в Ница това лято, където камион размаза 86 души. Властите уверяват, че проникването на големи превозни средства в пешеходните зони в столицата е възможно само през определени места, запречени от полицейски автомобили. Заграждения с бетонни блокове на входовете не са поставени, за да може оттам да преминават спасителни екипи в случай на необходимост.

Засега Белгия запазва третата, предпоследна степен на готовност за атентат, въведена още преди година. В събота властите съобщиха, че десетина непълнолетни са задържани за подготовката или извършването на нов атентат на коледен пазар.

През ноември в местните медии се появиха съобщения, че Брюксел е заплашен от нов атентат с най-вероятна цел коледните пазари. Тези места обичайно привличат около 1.5 милиона посетители в дните около Рождество.

Държавният департамент на САЩ предупреди през ноември за възможни терористични нападения в Европа по Коледа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

2

Лопе де Вега

20.12 2016 в 13:41

Гламвата цел на муслимската паплач е постигната. Европа се тресе от страх! Както и да се пазим, както и да охраняваме пазари, търговски центрове, театри и училища, нямаме шанс срещу желанието на убедени в правото си да ни убиват изроди. Казах право - всъщност и ЗАДЪЛЖЕНИЕ! Нали?

Поздрав!