Баща и син загинаха в полите на Монблан

Елица Мартинова 18 март 2013 в 08:19 2949 4

48-годишен мъж и 12-годишният му син загинаха по време на разходка в полите на връх Монблан.

Двамата предприели един от най-популярните маршрути за разходка, който разкривал красотите в полите на връх Монблан. Според експертите теренът на обиколката е суров – изпълнен с неравности, отвесни скали и камъни, а по това време е и заснежен.

Питър Сондърс и синът му Чарли поели по маршрута без зимна екипировка и обувки за сняг. Около 14 ч. местно време в събота разтревоженият родител се обадил в полицията за помощ. Той разказал на полицията, че синът му се е подхлъзнал и е паднал от около 300 м от отвесна скала.

Френската полиция незабавно се опитала да проследи мобилния телефон на Питър Сондърс и изпратила спасителен хеликоптер. Когато екипите пристигнали на мястото обаче, бащата също бил мъртъв.

Експертизата сочи, че той е паднал от приблизителна височина 200 м. Следователите предполагат, че бащата е споделил съдбата на сина си, докато се е опитвал да го открие.

Питър и Чарли Сондърс са любители на силните усещания. Британското семейство било известно сред приятелите си с обичта си към снега и зимните спортове.

За трагичния уикенд бащата и синът планирали кратка почивка с много емоции, която включвала половин ден зимна разходка, последван от цял ден каране на ски.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II