Байдън и Тръмп с предизборни прояви в колебаещия се щат Флорида

OFFNews 30 октомври 2020 в 10:06 1771 0

Дни преди президентските избори в САЩ демократът Джо Байдън и републиканецът Доналд Тръмп организираха предизборни прояви в колебаещия се щат Флорида, предадоха световните медии. 

Хиляди хора, много от които без маски, се отправиха към проявата на открито в Тампа, за да чуят Тръмп. 

"Можете ли да си представите да загубя от този (Байдън)? Можете ли да си представите", попита Тръмп. Той подчерта, че е сигурен в победата си. 

"След няколко дни ще спечелим Флорида, ще имаме още четири години", каза Тръмп, който носеше шапка с надпис "Да направим Америка отново велика". 

Президентът на САЩ не пропусна да изтъкне, че има увеличение на Брутния вътрешен продукт през третото тримесечие с 33,1%. "Никоя страна няма такива резултати", каза той и обеща през 2021 г. да бъдат счупени всички рекорди.

Байдън организира митинг в колеж на север от Маями, където присъстващите бяха в колите си, за да избегнат евентуално заразяване с коронавирус. 

Той обвини Тръмп, че се е предал в борбата с COVID-19. "Отказът на правителството на Тръмп да признае реалността, когато близо 1000 американци умират всеки ден, е обида за всеки, страдащ от COVID-19 и за всяко семейство, загубило близък", заяви бившият вицепрезидент. 

Байдън заяви пред поддръжниците си: "Вие държите властта. Ако Флорида стане демократична, всичко ще приключи".   

Според социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос 49% от имащите право да гласуват във Флорида ще предпочетат Байдън, а 47% - Тръмп.

Повече от 81 милиона американци вече гласуваха предсрочно. Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !