Арестуват вицепрезидента на Ирак

OFFNews 20 декември 2011 в 10:35 1210 0

Тарик ал Хашими
Тарик ал Хашими

Ирак издаде заповед за арест срещу вицепрезидента Тарик ал Хашими.

Заповедта е издадена заради предполагаемото му участие в убийството на представители на властите. Това предаде ДПА, като се позова на телевизия Ал Иракия.

Заповедта за арест беше издадена в момент, когато блокът на бившия премиер на Ирак Ияд Алауи "Иракия" обяви, че ще бойкотира работата на кабинета в знак на протест срещу диктатурата на премиера Нури ал Малики, допълва Франс прес Малики в неделя обвини членове от силите за сигурност на Хашеми, че са замесени в бомбения атентат на 28 ноември пред сградата на парламента.

Премиерът заяви, че нападението е било насочено срещу него. Пред телевизия Ал Арабия правителствени представители казаха, че има достатъчно доказателства, свързващи вицепрезидента с нападението. Трима членове на екипа по сигурността на Хашеми бяха задържани по подозрения за участието им в терористични операции. По-рано иракският Върховен съд беше наложил забрана за пътуване на вицепрезидента и на няколко души от охраната му. Обвиненията на премиера Малики, който е шиит, срещу Хашеми, който е сунит, идват в момент, когато опасенията от влошаване на сигурността нарастват, след като САЩ приключиха 9-годишна си мисия в Ирак Блокът на Алауи пък обяви днес, че прекратява участието си в работата на правителството, два дни след като обяви, че прекратява и участието си в работата на парламента, отбелязва Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!