Арест за брата на албанския премиер в масов бой на мач заради знаме на Велика Албания (видео)

OFFNews 15 октомври 2014 в 08:59 11178 6

Братът на албанския премиер Орфи Рама е бил арестуван на стадион "Партизан" в Белград по време на масов бой по време на мач за квалификациите за Евро 2016 между Сърбия и Албания.

По време на срещата нямаше албански фенове, защото ден преди срещата сръбските власти настояха на стадиона в Белград да няма привърженици на гостуващия тим, за да "се избегне напрежение по трибуните по време на мача".

Боят започнал още през първото полувреме и мачът е бил прекратен. Той бил предизвикан от радиоуправляем хеликоптер (дрон), развяващ знаме с надписа "Велика Албания" над стадиона.

Футболист на Сърбия свалил знамето от машинката, но играчи от Албания решили да се саморазправят със сърбина и това предизвало бой между играчите. На терена нахлули фенове, които също се включили в боя.

Братът на министър-председателя на Албания Еди Рама е бил арестуван във ВИП ложата на стадиона.

По-късно той е бил екстрадиран, съобщи ТАНЮГ като се позова на източник в сръбското МВР.

При ареста Орфи Рама е казал на полицаите, че е американски гражданин и не могат нищо да му направят. Рама е влязъл в Сърбия с американски паспорт от САЩ, където живее от 1997 година.

Полицаите са открили у нега дистанционното за дрона.

Според сръбската информационна агенция Олси Рама и още трима албанци прекарали около 40 минути в полицейското управление, а след това Рама е бил закаран направо на летището.

Полицията е взела това решение заради невъзможността да му определи мярка за неотклонение поради стачката на адвокатите в Сърбия.

Във вторник вечерта правоохранителните органи в Косово предотвратиха безредици с участието на албанци и сърби в северната част на Косово след скандалното проваляне на футболния мач в Белград. Масови демонстрации на албанци имаше и в Прищина и в столицата на Албания - Тирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови