Антъни Фаучи, който предрече висока смъртност от COVID-19 в САЩ, е получил смъртни заплахи

OFFNews Последна промяна на 02 април 2020 в 13:12 3516 1

Властите в САЩ предоставиха охрана на директора на Националния институт по алергии и инфекционнни заболявания Антъни Фаучи, писа The Washington Post. Решението било взето заради заплахи към главния инфекционист на страната.

Според изданието мнозина възприемат Фаучи, който е включен в създадения от Тръмп щаба за борба с разпространението на коронавируса, като принципен човек, експерт в областта си. Неотдавна той прогнозира, че броят на жертвите в страната може да достигне нива между 100 000 и 200 000. 

Фаучи е сочен за противник на стратегията за справяне с болестта на Тръмп. Неведнъж се е опитвал да убеди администрацията във Вашингтон да удължи извънредното положение в страната, предупреждавайки за пораженията, които може да нанесе пандемията, ако това не се случи.

Какви точно са заплахите не се съобщава. Както пише вестникът специалистът е бил крикуван от привържениците на по-либералните ограничителни мерки и възобновяването на бизнес дейността. В същото време Фаучи се радва и на много привъженици, в страната си той е легенда.

Самият Антъни Фаучи е отказал коментар по темата по време на брифинга в Белия дом в сряда.

"По този въпрос се обърнете към генералния инспектор на здравното министерство", отговорил Фаучи.

"На него не му е нужна охрана, всички го обичат", е бил коментарът на Тръмп.

Фаучи неведнъж опровергава твърдения на американския президент. Той беше човекът, който обори изявлението на Тръмп, че ваксина срещу COVID-19 ще има до месеци или година. Ескпертът заяви, че това може да се случи най-рано след година-година и половина.

Президентът и Фаучи влязоха в задочен спор относно тестовете за доказване на COVID-19. Докато Тръмп твърдеше, че тестуването на населението върви много добре, екпертът заяви, че проблемите са огромни и протоколът за тестване на пациенти е провал. Заради това експертът беше обвинен, че е „тръгнал на война“ срещу Тръмп. 

79-годишният Фаучи оглавява Националния институт за алергии и инфекциозни заболявания от 1984 г. Той е сред ръководителите на кампанията срещу разпространението на ХИВ през 80-те години в САЩ. Участва в екипа разработил федералната стратегия срещу ебола, зика и заплахите с антракс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2384

1

Бабатунде

02.04 2020 в 13:16

"Той е сред ръководителите на кампанията срещу разпространението на ХИВ през 80-те години в САЩ. Участва в екипа разработил федералната стратегия срещу ебола, зика и заплахите с антракс. "

Т.е. не много успешен в проектите си, но много добър в това да е във високите етажи на администрацията на държавна длъжност ... Такива са уникати !