Anonymous публикуваха пароли на 4000 висши банкови служители в САЩ

04 февруари 2013 в 15:17 1661 0

"Анонимните" публикуваха пароли и лична информация на над 4000 банкови висши служители в САЩ.

Операцията Last Resort цели оказване на натиск за провеждане на реформи в законодателството в САЩ, касаещо компютърните престъпления.

Архивът с данните е бил публикувана на правителствен уебсайт. Той съдържа IP адреси и контакти на висши американски банкови служители.

"Анонимните" твърдят, че данните са били взети от компютри на Федералния резерв. Те твърдят още, че са преодолели защитите на множество правителствени уебстраници и имат достъп до тях и в момента.

Данните включват информация и номера на мобилни телефони на президенти на банки, вицепрезиденти на банки, оперативни директори.

Уебсайтът, използван за тази атака, принадлежи на правния информационен център в Алабама. Оставено е и съобщение от хакерите, което гласи: "Упс-направихме-го-отново".

Днес изтича срокът, който Anonymous постави на американския Департамент по правосъдието за публичен отговор на седем въпроса, свързани със самоубийството на Аарън Суорц и съдебния процес срещу него. До момента активистите не са получили отговори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови