Quantcast

Американският военен флот получава най-големия си разрушител

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2015 в 08:33 5261 15

Разрушител

Снимка ВМФ на САЩ

«Зомуолт» на път към първи изпитания в реални условия.

Влиза в действие „Зомуолт” най-големият разрушител, правен някога за американските военно-морски сили, съобщи в. „Вашингтон пост”.

Построен в щата Мейн, той е тръгнал в понеделник по река Кенебек към Атлантическия океан. Там ще започнат изпитанията в реални условия на необичайно изглеждащия 186 метров съд с водоизместимост 15 480 тона.

Странната му форма е свързана с това, че ще бъде много трудно той да бъде открит с радар. Но още в стадия на проектирането му специалисти се безпокояха доколко стабилно корабът ще се държи в бурно море.

В „Зомуолт” има многобройни високотехнологични новости в задвижването и въоръженията. Той например е снабден с електромагнитно оръдие, способна да изстрелва снаряди летящи 7 пъти по-бързо от скоростта на звука и достигащи цели на 110 мили (177 километра).

Корабът струва над 4 милиарда долара и е първи в серията от три разрушителя, наречена така в памет на адмирал Елмо Зомуолт (1920 – 2000), началник на морските операции във ВМФ на САЩ по време на войната във Виетнам.

Първоначално е било предвидено да се построят 32 два такива кораба, но програмата е била съкратена под натиска висши флотски офицери.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2015 в 17:11

Георги Цветанов освен, че си нямате идея от военна техника, явно и от към информация сте много зле. Само за сведение сваления самолет е Су-24 не е Миг-29. И още нещо при американската техника има едни много важни буквички на които по - малко умните (разбирай русофилите) не обръщат внимание. А те са нещото което обозначава дали Абрамса е от 70те или е съвременен.

10.12 2015 в 13:28

Краси, като им е толкова лоша на руснаците техниката и като не изкарват нищо ново (нищо, че Ф15 и Ф16 са от 70-те години заедно с Ейбрамса) защо братята ти турци се изпонасраха с 8 каруци 16-ки срещу 1 МиГ29 и са се разтреперили толкова, че дори не са могли да го идентифицират?

10.12 2015 в 13:24

По-голяма и по-лесна за уцелване цел за Калибрите

09.12 2015 в 18:24

О Кънчо къде се беше загубил бе келеме леипсваха ми кретенизмите ти. Ти за концепцийте не се притеснявай. Те не са мисъл за твоята глава. По - добре разкажи как транспортни самолети разпердушинват ИД. Можеш и да разкажеш колко е добър Ердоганя и как пази националните интереси на Турция.

09.12 2015 в 17:44

Виктимизирания трол партитата в задния двор са тролско удоволствие така че не мога да бъда като тебе. Предпочитам по интелектуални забавления от тъпченето с полу сурово месо. А и америка е обетована земя само за такива като тебе.

09.12 2015 в 17:38

Стефане не се интересувам от кораби само ти казвам колко си тъп да вярваш на пропагандните клипчета на руснаците. Русия НЕ развива нови технологии и няма с какво да изненада които и да е. Примерно ракетите им изостават дори от тези на КНДР. Самолетите правят един Т-50 точно копие на спряния F-22, но той е по - скоро индийски от колкото руски само корпуса е руски останалото е индийско. Кораби не строят просто никога не са го можели това нещо. Танкове.... Направиха един бутиков Армата, но той едвам мина три километра и спря и това без никой да стреля по него. За прослувутите им зенитни комплекси. Китай купува лицеза за производство на С-300 и какво прави след няколко месеца? Изхвърля цялата руска електроника и ракетите и ги заменя с по - добри китайски които да отговарят на съвременните стандарти(явно руските не покриват китайския стандарт).

09.12 2015 в 15:42


Вече те предупредих. Ако искаш да си спестиш унижението - просто се разкарай. Ясно че не знаеш с кого говориш, ами и не разбираш от дума.

09.12 2015 в 15:21

Кирияк-Стефчо,

И що реши, че имам каквото и да било отношение към задявките ти с Краси? Да ти подскажа: репликирам първата глупост, която си изсулил тука...

09.12 2015 в 15:16


Бляде влади, а дръпни се некъде назад къде блокиранио спам, става ли? Колко и що е тъп Краси е разговор между него и мене, а ти не ставаш и за гъзпапир даже на цвинокио.
Нали още те пускат тука да четеш - радвай се, за тебе и това е голямо признание. Ама повече си затрайвай, че много ти личи празната кратуна. Не е работа на селския идиот, да се бута в кавгата на чорбаджииге.

09.12 2015 в 14:54

Кирияк-Стефчо,

Гроздето е кисело, нали? :D

Проста им работа това американците - построили самолетоносачи и "Зомуолт" нафиле вместо да питат такъв безспорен капацитет от световна величина като тебе, та да ги светне да се не хАбят бадева... :D