Самолетоносачът „Шарл дьо Гол” се включи във войната против ИДИЛ

OFFNews 24 ноември 2015 в 08:49 4252 4

Рафал

Снимка Ройтерс

Изтребител „Рафал” излита от самолетоносача „Шарл дьо Гол”, който е в източната част на Средиземно море.

Франция нанесе вчера първите си удари от самолетоносача „Шарл дьо Гол” по позициите на ИДИЛ в Ирак и Сирия, съобщи радио „Франс Ентернасионал”.

Изпращането на кораба в Източната част на Средиземно море е сред първите мерки, които френският президент Франсоа Оланд съобщи миналия понеделник в речта, с която обяви целта да бъде разрушена „Ислямска държава”.

Два обекта са били поразени в Ирак според френското командване. Единият е в гр. Рамади, а другият в Мосул – втория по големина град в страната и основна база на терористичната групировка. Там е била унищожена артилерийска позиция, от която са обстрелвани иракски войски.

В понеделник четири самолета „Рафал”, базирани на „Шарл дьо Гол”, са нанесли удари и по Рака, смятана за столица на организацията „Ислямска държава” в Сирия. Поразени са инфраструктурни цели, включително команден център на джихадистите.

26-те самолета на „Шарл дьо Гол” утрояват военното присъствие на страната в небето над Сирия и Ирак. Досега там действаха 12 френски машини, разположени в Обединените арабски емирства и Йордания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови