Албания отказва да приеме бежански лагери, дори в замяна на членство в ЕС

OFFNews 27 юни 2018 в 10:19 5692 2

Албания никога няма да приеме бежански лагери на своя територия, дори в замяна да получи членство в Европейския съюз. Предложението бе категорично отхвърлено от министър-председателя Еди Рама, цитиран от агенция "Фокус".

Албания иска да допринесе за решаването на европейския проблем, но не може да го реши сама, коментира Рама.

Според него „превръщането на страната в каменна стена за мигрантите, които искат да влязат в страните от ЕС, би било опасно решение“.

По-рано австрийският канцлер Себастиан Курц и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни предложиха бежанците да се настаняват в балканските държави. Темата за мигрантите ще бъде в центъра на срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел на 28 и 29 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

27.06 2018 в 21:22

Сега май ще стане ясно защо Тиквата е толкова активен по темата Западни Балкани - явно началниците му в Брюксел, Берлин и Париж 9тези които много го хвалят) са му дали задачката да подготви буферната зона, за да са спокойни на Запад. Само че нашият тиквеник така предава и нас защото ако лагеритеса в Албания, Косово и Македония ще го отнесем и ние. Ама на него това изобщо не му пука - нали вече има къде да се скрие.
 
X

Да помогнем на украинските деца!