5 жертви на урагана Флорънс: Дърво смаза къща с майка и дете, загинаха и жена, и двама мъже на 77 и 78 г.

OFFNews 15 септември 2018 в 09:17 5184 2

Ураганът Флорънс взе пет жертви в петък, обявиха властите, докато стихията продължава да помита Северна и Южна Каролина с бурни ветрове и проливни дъждове.

Загиналите са майка и малкото ѝ дете - те били убити от дърво, паднало върху къщата им в Уилмингтън, Северна Каролина; още една жена и двама възрастни мъже.

Флорънс намаля до тропическа буря в петък следобед, но все още опасността е голяма. Властите очакват катастрофални наводнения следващата седмица.

Бурята остави близо 800 хил. жилищни и бизнес сгради без електричество в Северна Каролина.

Съобщението за първите жертви бе потвърдено в петък сутринта, когато майка и детето ѝ били убити в Уилмингтън. Бащата е ранен, откаран е в болница.

Третата жертва е жена, която повикала 911 в петък сутринта заради влошено здравословно състояние, но екипът не успял да стигне до нея. Пътя на линейката препречили повалени на пътя дървета. Жената е починала от инфаркт.

Четвъртата и петата жертви са 78- и 77-годишен мъж. Първият бил ударен от ток - опитвал се да свърже кабели в дъжда. Вторият бил намерен мъртъв пред дома си, след като излязъл да провери как е кучето му.

Флорънс предизвика и свлачище в района край Уилмингтън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

16.09 2018 в 07:02

Сигурно ги е чувала от своите баби-дядовци. Те без друго са помнили ХVІІ век, тогава е имало малък ледников период. И е било наистина страшно, не от цените на парното.
А днешните фейсфучни още не вдяват какво ще стане утре:)

6000

1

котаракът Еркюл

15.09 2018 в 21:47

Все още е като лека ехидна усмивчица от природата. В следващото десетилетие какво ги/ни очаква...Хората ще казват: станете мъртвите, да легнем живите. Много години назад във времето баба ми често повтаряше тези думи.
 
X

Да помогнем на украинските деца!