3-ма загинали и 10 ранени при масова стрелба в супермаркет в САЩ

OFFNews 22 юни 2024 в 09:31 1758 0

Пистолет

Снимка GettyImages

Стрелба в САЩ

Мъж с пистолет откри огън в супермаркет в САЩ. Убити са трима души, десет са ранени, включително двама полицаи, съобщи местната полиция, цитирана от Ройтерс. Нападението е станало в магазин "Лудият касапин" във Фордайс, който е на около 112 километра южно от Литъл Рок, Арканзас.

Заподозреният за стрелбата е ранен в последвалата престрелка с полицията, но не е с опасност за живота, каза директорът на полицията на щата полковник Майк Хейгър.

Стрелбата е започнала около 11:30 ч местно време в супермаркет "Мед Бътчър" и се е пренесла на паркинга пред магазина, намиращ се в малкото градче Фордайс, което е с население близо 3200 души и е разположено на около 112 километра от Литъл Рок.

"За съжаление, можем да потвърдим, че са убити трима невинни цивилни. Двама полицейски служители са ранени при престрелката. Нападателят също е ранен и е задържан", каза Хейгър.

Той не разкри повече подробности за инцидента и отказа да отговаря на журналистически въпроси.

"Това е трагедия и сърцата ни са разбити", допълни полицейският директор, цитиран от Асошиейтед прес.

Сред ранените цивилни има някои леко пострадали, но и някои в критично състояние, посочи той.

Губернаторката на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс е била уведомена за инцидента.

"Благодарна съм на правоприлагащите органи и на пристигналите първи на място полицаи за бързите и героични действия, които са спасили човешки животи. Молитвите ми са с жертвите и ранените, както и с всички засегнати от този ужасяващ инцидент", пише тя в профила си в социалната мрежа Х.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Първият от новите локомотиви на БДЖ вече е в София