20 души са загинали в Днипро, 40 още са под руините на срутения блок

OFFNews 15 януари 2023 в 09:14 3148 14

Днипро

Снимка ГСЧС

Разрушения при руската атака блок в Днипро

38 души са спасени от разрушения жилищен блок в украинския град Днипро след ракетните удари вчера. След спасителна операция, продължила цяла нощ, ранените са над 74, загиналите са 20 души, сред тях едно дете, съобщи УНИАН. 

В града е обявен тридневен траур. Вчера цяла Украйна бе подложена на мощни ракетни удари, като най-много пострада Днипро.

Държавната служба за извънредни ситуации съобщи, че премахването на три малки огнища в развалините продължава. Продължават издирвателно-спасителните операции и демонтажът на опасни конструктивни елементи. Според председателя на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко остава неизвестна съдбата на над 40 души под развалините. 

Съботната вражеска атака срещу жилищна сграда унищожи 72 апартамента, повреди над 230... Демонтажът на разрушените конструкции на сградата продължава. Почти 3500 тона отломки вече са отстранени, каза Резниченко.

Руската армия е изстреляла срещу 9-етажния жилищен блок в Днипро ракета Х-22, предназначена за унищожаване на авионосни групи в морето, съобщи вчера  говорителят на ВВС на Украйна Юрий Игнат в ефира на общонационалния телевизионен маратон. На жаргон наричат Х-22 „убиец на самолетоносачи“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

14

ob1

15.01 2023 в 17:04

Lpp, няма помощ за такива като веждата и винкела. Там щетата е всеобхватна, само евтаназия върши работа.
веждичка, я кажи тук що избяга от Поварово и се скри от могилизацията чак във вражеския Бургас! Нали беше въпрос на чест за всеки орк да скочи за матушката си?

905

13

Lpp

15.01 2023 в 16:41

Веждичката, чете в хардуера, активно.
Ама, гнусната мишка не смее да се покаже, че са много гадни тия умнокрасивите от HWBG.
Най-важното е, че тази работа нямаше да се случи, ако руските терористи не бяха в Украйна. Няма абсолютно никакво значение, дали я е свалило ПВО-то или не.
То нямаше да работи, ако терористите не изстрелваха ракити.
Та я си заврете логиката, че "украинците са виновни, че са свалили мирно, спокойно и невинно летящата ни крилата ракета пълна с експлозиви!" там където слънце не огрява.
П.П.
Веждичка, има хора с достойнство, които не лъжат 24/7, подобно на теб и сънародниците ти.
А ти, най-приятелски те съветвам- потърси специалист.
Хич не е добре тази ти обсесия на тема HWBG и конкретно към окси.
Разбирам, че са те наранили, кофти ти е. Нормално.
Но разбери и хората там, трудно им е да си прикрият отвращението към подобни рожби на обратен естествен подбор, като теб.

-5840

10

Не стига, че е виновно укро ПВО - то, а е възможно по обичайния за укрите начин да крият боеприпаси и техника в жилищни квартали, там да е имало и амуниции и нещо друго. Ще се разбере, видя се че някой вече не издържат на глупостите които ръси Киев и истината почна да излиза.

-1655

9

ob1

15.01 2023 в 13:58

Поредните простотии на рашистките боклуци...
Инак можеш да се замислиш, че правиш реклама на HWBG като място, свободно от нацистка пропаганда и полезни идиоти.

-1395

8

AlexT

15.01 2023 в 12:12

3 ..Добре вижте РАЗРУШЕНИЯТА , убийствата на цивилни и млади войници в Европа в 21-вия век, АКО НЕ СЛУШАТЕ, не се подчинявате, не искате да станете руска колония !! Така действа таварищ путин !!
Добре вижте и запомнете, и КОГО ПОДКРЕПЯТ , защитават, харесват - копейкинци, ниновци , атакаджии и други биологични видове, в страната ни –Демократична и Свободна България ..А тези ударени от ракети жилищни блокове, МОЖЕШЕ и да са нашите , българските, заради , САМО , щенията , желанията на едно ДЖУ..в кремъл – да ЗАВЛАДЯВА !!
БОГ да пази НАТО и цивилизована Европа !!

-1395

7

AlexT

15.01 2023 в 12:11

2..
Добре вижте жилишния блок- ТОЙ МОЖЕШЕ да е И БЪЛГАРСКИ , в български град и не само той !! Съветската “правда, свобода, демокрация” , ТАКА се НАСАЖДА , налага , повече от 100 години по света и до днес !?
За да започне путин ВОЙНА в Европа , беше ДОСТАТЪЧНО , САМО, да НЕ ИСКАШ неговата кагебейска ВЛАСТ в ДЪРЖАВАТА си, в УКРАЙНА ..Достатъчно е да искаш САМО страната ти да е СВОБОДНА , ДЕМОКРАТИЧНА, със свободни избори- не путински, със ЖЕЛАНИЕ да бъде ЧАСТ от Европейския съюз, а не част от Империята на Злото- на путин!! Добре вижте РАЗРУШЕНИЯТА , убийствата на цивилни и млади войници в Европа в 21-вия век, АКО НЕ СЛУШАТЕ, не се подчинявате, не искате да станете руска колония !! Така действа таварищ путин !!
Добре вижте и запомнете, и КОГО ПОДКРЕПЯТ , защитават, харесват - копейкинци, ниновци , атакаджии и други биологични видове, в страната ни –Демократична и Свободна България ..А тези ударени от ракети жилищни блокове, МОЖЕШЕ и да са нашите , българските, зара

-1395

6

AlexT

15.01 2023 в 12:09

Добре вижте тази снимка с последния ударен от ракета жилищен блок ..Той можеше и да е български , във Варна, София или другаде ..Не е необходимо голямо въображение да си ПОМИСЛИМ, само ..Ако не бяхме в НАТО, ако путин беше стигнал и до нашите сухоземни граници, ако НЕ БЯХМЕ СЪГЛАСНИ някой копейкин, радев или ниновец да ни УПРАВЛЯВА 35 години, а кремъл искаше ТОВА от нас ! Тогава , за да станем путинска колония , както иска да е Украйна , ТОЗИ БЛОК можеше да е и български!! Ако българите НЕ бяха СЪГЛАСНИ с путинските мечти, заповеди, мании за величие, а ТОЙ “справедливо “ да ни наказва за’””малтретиране на руско някакво малцинство” във Варна или Поморие!? Тогава ? Тогава следваше нашествие на зелени руски човечета, десант, може би, бомбардировки , стрелба на ‘месо” и …някаква групичка, все пак , на Росенец, с цветя в ръцете и руски знамена- да ПОСРЕЩА “освободители” в целия този ..хаос ..
Добре вижте жилишния блок- ТОЙ МОЖЕШЕ да е И БЪЛГАРСКИ , в български град и не с

75

5

230 млрд баксов

15.01 2023 в 12:08

Трагедия в ДНЕПРЕ: люди под завалами ПИШУТ РОДНЫМ СМС

https://www.youtube.com/watch?v=dKmrwrb9mGo