14 загинаха на протест в Египет, политически централи са унищожени (видео)

Николаос Цитиридис 01 юли 2013 в 14:12 1464 1

14 души загинаха по време на протестите в Египет.
14 души загинаха по време на протестите в Египет.

Антиправителствените демонстрации в Египет достигнаха своя връх в неделя вечер. Протестиращите срещу президента Мурзи окупираха и унищожиха централа на управляващата партия "Мюсюлмански братя". 14 души загинаха по време на протеста, а политическите централи първата политическа сила в цялата страна бяха нападнати от демонстранти.

В неделя беше организирано милионно шествие в цял Египет с искане президентът Мохамед Мурзи да подаде оставка. Централата на "Мюсюлманските братя" беше нападната от протестиращите с множество пиротехника, която разруши голяма част от сградата в Кайро, съобщава Би Би Си.

По време на протеста срещу Мурзи беше организиран и контрапротест в подкрепа на президента. В Кайро напрежението достигна границите на гражданска война, където общо 14 души загинаха по време на сблъсъци между полиция, поддръжници и опоненти на Мурзи.

В рамките на демонстрациите египетската опозиция даде на президента Мохамед Мурзи два дни, за да подаде оставката си. „В противен случай, ние ще призовем народа на Египет към масови протести във всички области, включително пред президентския дворец, и всеобщо гражданско неподчинение”, се подчертава в изявлението.

Демонстрациите в Египет днес са най-големите от 2011 г. насам, когато беше свален президента Мубарак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!