Жекова: Всички бяхме победителки, за да караме по толкова трудно трасе

Лилия Христова 17 февруари 2014 в 11:05 2917 4

Жекова: Всички бяхме победителки, за да караме по толкова трудно трасе

"Смятам, че всички бяхме победителки, за да караме по това толкова трудно трасе, дадохме всичко от себе си и се справихме чудесно", заяви сноубордистката Александра Жекова, която остана пета в Сочи, след като я блъсна италианска състезателка.

"Мисля, че няма никакъв смисъл да се ядосвате, тъй като всичко беше в реда на спорта. Това е спорт, случват се такива неща, такива инциденти. Нямам право да виня моите конкурентки за тяхното желание да бъдат по-добри от мен и да се борят за победа. Така че просто това беше един малшанс, важото е, че имаше много позитиви в карането ми, което за мен е наистина значимо", коментира тя в интервю за Нова телевизия.

Александра се състезава след тежка травма - счупване на прешлен на опашната кост.

"Опитах се да игнорирам болката, тъй като наистина тя пречеше до голяма степен на движенията, които трябваше да извършвам на трасето. В крайна сметка на това състезание е много важно човек да има силен дух преди всичко и да запази концентрацията си върху позитивните неща. мисля, че успях и с помощта на много хора и на прекрасната подкрепа на семейството си и приятелите да се събера и да направя едно силно състезание, от което съм доволна", коментира Жекова представянето си на Олимпиадата.

С петото си място тя е най-добре представилият се български състезател на Зимните олимпийски игри в Сочи.

Жекова благодари за подкрепата и чрез Фейсбук. Тя написа:

"Скъпи приятели, бих искала да Ви благодаря с цялото си сърце за невероятната подкрепа днес:)!!!Благодарна съм за всички прекрасни неща, с които животът ме е дарил...за трудностите, изпитанията, сладките победи, прекрасното семейство и приятели.. Беше много трудно състезание и аз дадох всичко от себе си, имайки в предвид не отличното физическо състояние, в което се намирах, в следствие на контузията.. Да, допусках грешки и има още какво да уча:)...но съм много щастлива, че все пак сме сред най-добрите:)!Благодаря ви!!!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!