Раданова: Излъгаха ме за Зимния дворец

Ивайло Анев Последна промяна на 20 август 2014 в 18:38 7346 10

"Една от първите ми задачи като служебен министър на младежта и спорта беше да назнача вътрешен одит на обществената поръчка, касаеща реконструкцията и модернизацията на Зимния дворец", това каза служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова.

Според Раданова борда на директорите на търговското дружество "Академика 2011" са били уведомени за нейните намерения. "Помолих да ме държат в течение на процедурата, както и да не предприемат прибързани решения, докато трае проверката. За съжаление, останах излъгана!", сподели разочарованието си Раданова.

По думите й работата нa одита е приключила вчера (19 август). Констатациите са били за извършени сериозни нарушения при провеждане на процедурата и препоръките са били „Да се предприемат незабавни действия за прекратяването й“.

"След като се запознаха с доклада, ръководителите на „Академика 2011“ проведоха заседание и подписаха протокол от него с решение за прекратяване на поръчката. Този протокол дори получих с изходящ номер на дружеството. Вместо обаче процедурата по прекратяването да продължи по надлежния ред, днес (20 август) с изненада научих, че решението е ревизирано и на участниците в обществената поръчка са изпратени писма, с които ги уведомяват за класирането", допълва Раданова.

Самата Раданова също е за ремонт, но въпросът е колко да струва. "Едва ли в България има човек, който повече от мен да желае Зимният дворец на спорта да бъде реновиран и да стане модерен и безопасен дом на всички ледени спортове. Основният въпрос обаче е: "На каква цена?", казва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2014 в 08:03


...НА КОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА МУ ПУКА,ЧЕ ЩЕ БЪДАТ "ЦАПАРДОСАНИ" 40-50 МИЛИОНА ЛЕВА...!!! ЗА 25 ГОДИНИ "ДЕМОКРАТИЧНИ" КРАЖБИ НИКОЙ НЕ Е ВЛЕЗНАЛ В ПАНДЕЛАТА И НЯМА ДА ВЛЕЗЕ ПРИ ТАЗИ СЪДЕБНА СИСТЕМА...!!! ВЕНСЕРЕМОС...!!!

22.08 2014 в 08:00


...НА КОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА МУ ПУКА,ЧЕ ЩЕ БЪДАТ "ЦАПАРДОСАНИ" 40-50 МИЛИОНА ЛЕВА...!!! ЗА 25 ГОДИНИ "ДЕМОКРАТИЧНИ" КРАЖБИ НИКОЙ НЕ Е ВЛЕЗНАЛ В ПАНДЕЛАТА И НЯМА ДА ВЛЕЗЕ ПРИ ТАЗИ СЪДЕБНА СИСТЕМА...!!! ВЕНСЕРЕМОС...!!!

21.08 2014 в 09:11

Добре де, това е вторият такъв случай за последните няколко дни. Искам да попитам, защо от министерството и в двата случая не уведомят прокуратурата и временно да отстранят виновните лица до изясняване на случая.

Това е голям проблем, а няма адекватна реакция. Нито медиите искат прокуратурата да се намеси. Защо? Трябва много да се настоява за това и то от медиите.
OffNews моля направете статия по темата.

21.08 2014 в 07:45

"Самата Раданова също е за ремонт"
Хахахаха, ми да иде на дискотека в Перник :-D

Простотията настрана... явно е свестна министър Раданова. Жалко, че туземните банди са на такова ниво в еволюционното развитие на живата материя, че трябва нЕкой мноУ по-прос', за да се оправя с тях. Да не посочвам...

21.08 2014 в 05:08

Самата Раданова също е за ремонт, но въпросът е колко да струва.......
Това как да го чета?Какво ще и ремонтираъе на министърката?

21.08 2014 в 00:13

За какво мислите когато БСП-ДПС дойдоха на власт,с такива темпове слагаха свои хора по администрациите?Средния ешалон най е най калпав на БСП-ДПС.КРАДЛИВИ И НЕКАДЪРНИ.Но сега като започнат да ги чистят,ще реват че има реваншизъм.

20.08 2014 в 22:50

Кой всъщност е излъган - Министър Раданова или нейният колега номият заместник министър на МРР, който е управител на ВАМОС ООД. ВАМОС ООД е участник в процедурата за избор на изпълнител на ремонта на Зимния дворец като член на Дружество по ЗЗД "АКАДЕМИКА СПОРТ", което е остранено поради несъответствие с изискванията. Борбата е отново за кокала, а на никой не му пука, че хладилната станция на Зимния дворец е бомба с 20 тона амоняк, които във всеки момент може да изтече или да се взриви

20.08 2014 в 20:46

ТОва как да го разбирам:
"Самата Раданова също е за ремонт, но въпросът е колко да струва. "

20.08 2014 в 20:35

Те и БЕХ излъгаха за южния паток.
Министъра нарежда едно, подчинените му правят друго.
Трябва да е ясно че държавата не се управлява от правителството, а директно от Хуйло.

20.08 2014 в 19:32

Решението е просто,Раданова спира парите "академика 2011" да осигурят финансирането.