Още двама от ЦСКА изгърмяха с допинг

Васил Георгиев 26 декември 2011 в 09:15 1987 0

Тодор Янчев
Тодор Янчев

Допинг скандалът в ЦСКА, който избухна, след като защитникът Костадин Стоянов даде положителен тест след мача с Левски се разраства.

Пробите на още двама футболисти на "червените" са с положителен резултат. Според информация на "Спортал", потвърдена и от източници на OFFNews, тестовете на капитана Тодор Янчев и бранителя Румен Трифонов също са положителни. Двамата бяха привикани на проверка след двубоя с Лудогорец (2:2) от последния есенен кръг на първенството.

От ЦСКА вече обявиха, че имат съмнения около тестовете, взети от играчи на отбора след двубоите с Литекс и Лудогорец. Спортният директор на клуба Драголюб Симонович обяви, че Янчев и Трифонов са дали проби след мача с Лудогорец, а преди това Борис Галчев и Мишел Платини са тествани след сблъсъка с Литекс. Симонович коментира, че в клуба имат съмнения около пробите на Янчев, Галчев и Трифонов.

По информация на "Гонг.бг" Янчев и Трифонов са привикани на 27 декември в Националната допинг лаборатория за обяснения, което е още едно потвърждение за проблеми с пробите на двамата. Във връзка със случая "Стоянов" от ЦСКА нарочиха досегашния лекар на отбора д-р Мирчо Крайнов за виновник за скандала. Бяха представени и писмени самопризнания на медика, в които той поема вината за случилото се, като признава, че е давал на играчите хранителни добавки, които не е тествал предварително за забраненото вещество, което бе открито в пробата на Стоянов. Преди началото на Коледните празници от БФС официално спряха правата на Янчев, Трифонов, Галчев и Платини до изясняване на ситуацията около техните допинг проби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови