Футболният ЦСКА остана без лекар заради случая "Костадин Стоянов"

OFFNews 22 декември 2011 в 15:02 2188 0

адвокат Василев, Снимка БГНЕС

Снимка БГНЕС

Адвокат Василев

Футболният тим на ЦСКА остана без лекар, след като досегашният такъв Мирчо Крайнов бе освободен от клуба заради скандала с положителната допинг проба на бранителя Костадин Стоянов.

Доктор Крайнов официално е поел вината за скандала, декларирайки, че е давал на играчите хранителна добавка без знанието им, както и без да е осведомил за това ръководството на клуба. "Въпросната хранителна добавка е била давана като заместител на друга, популярна в момента, д-р Мирчо Крайнов призна, че не е проверил дали това вещество е сред забранените стимуланти и затова е възможно и други футболисти на ЦСКА да имат положителни проби. След като се получи скандала с Костадин Стоянов докторът направи проверка и установи, че е давал забранено вещество. Сам призна вината си", разясни на официална пресконференция адвокатът на Костадин Стоянов, Радостин Василев.

Той представи и декларацията на доктор Крайнов (на снимката). Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков потвърди, че на практика д-р Крайнов вече е отстранен от клуба и предстои обявяването на конкурс за нов лекар на "армейците".

"Още след като стана ясно, че има скандал с положителна проба на Костадин Стоянов заявихме, че ще излезем с официална позиция, след като приключат всички проверки - каза още Живков. - Вече е ясно, че и "Б" пробата на Стоянов е положителна. Имаме съмнения, че и други играчи могат да дадат положителни проби. Веднага запечатахме кабинета на д-р Крайнов. Виновен е, защото не е обърнал внимание и е допуснал изключително неприятна грешка. Готови сме да съдействаме на всички органи за да се изясни всичко".

Спортният директор на ЦСКА Драголюб Симонович разкри и имената на играчите, които са преминали тестове за допинг след мачовете с Левски, Литекс и Лудогорец и евентуално също може да дадат положителни резултати. Както е известно, пробата на Стоянов е точно след мача със "сините". "Става дума за Иван Караджов, който обаче трябва да мине и на дрегер за да е по-сигурно - измайтапи се в свой стил Дуци. - След мача с Литекс тестове правиха Галчев и Мишел Платини, като за бразилеца е почти сигурно, че пробата му е отрицателна. След срещата с Лудогорец пък бяха привикани Тодор Янчев и Румен Трифонов. И за двамата не се знае какви са резултатите".

Според адвокат Василев писмените самопризнания на д-р Крайнов могат да доведат до оневиняване на Стоянов.

"При подобни казуси, при които се доказва, че футболиста е невинен, наказанията варират от парична глоба до няколко месеца, но не повече от година - разясни адвокат Василев. - Има подобен случай, при който първоначално бе наложено наказание от две години, което после бе намалено до шест месеца".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!