И втората проба на Костадин Стоянов положителна

Васил Георгиев 21 декември 2011 в 14:37 1618 0

И втората допинг проба на бранителя на ЦСКА и националния отбор Костадин Стоянов е дала положителен резултат.

Стоянов бе уличен в употреба на забранен стимулан, след като взетата от него проба след дербито с Левски даде положителен резултат. Тестът бе изследван в гръцка лаборатория. И "Б"-пробата на футболиста, която също бе отворена в Атина, е с положителен резултат, съобщи TV7. В кръвта на футболиста са били открити следи от метилхексанамин, като и вторият анализ е потвърдил това.

Предстои Арбитражният съд към Българския олимпийски комитет да разгледа случая и да обяви наказанието за футболиста, което може да стигне до лишаване от състезателни права за няколко години.

"Според закона наказанието, което може да бъде наложено на Стоянов е между 3 месеца и 2 години - разясни пред "Нова телевизия" адвокатът на футболиста Радостин Василев. - Има и вариант да не се стига до санкция. Ще опитаме да доведем нещата до там, но това ще е изключително трудно. Предстоят процедури, които ще текат около месец - месец и половина. В този период той няма да има право да играе. Сега предстои зимна подготовка, така че той няма да има проблем да тренира".

От ръководството на ЦСКА ще обявят официалната си позиция по случая "Стоянов" на специална пресконференция утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!